Milline objektiiv sobib portreeks ja lähivõtteks

Objektiiv NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR II rõõmustab tõesti mitmel erineval moel – nii lähipildistajaid, kes püüavad pildile putukaid, liblikaid õisi ja ehteid.

Kuid kuna objektiivi terav joonis, sobiv fookuskaugus ja pehme ja ühtlane ebaterav taust on sobivad ka portreepildi tegemisel, siis on see sobiv kasutada ka selles valdkonnas.

Objektiivi NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR II sisse ehitatud pildistabilisaator aitab tulemusele mõlemas valdkonnas kaasa. Lähipildistamisel tuleb kasuks ka kaamera valik. Parima tulemuse võiks saada Nikoni parimaks peegelkaameraks tunnistatud Nikon D850. Efektiivse 45,7 miljoni piksliga sensor annab pildile võimsa detailsuse ja vajadusel saab pilti ka lõigata, kartmata seejuures detailide kadumist ning pildi kvaliteedi kadu. Samuti just staatiliste objektide pildistamisel tuleb kasuks kaamera fookuse nihutamisega režiimi kasutamine, mille abil saab luua suure teravussügavusega pilte. Loodusvõtete tegemisel on vajalik sageli pildistamine vaikuses, et peegli või katiku klõpsatus ei ehmataks liikvele loomi. Ka selline võimalus on just sellel kaameral loodud.

Teine võimalus on kasutada just poolkaader sensoriga kaamerat. Siin toome näiteks kaamera Nikon D500, mille sensor on võrreldes täiskaadriga 1,5 korda väiksem, kuid 20.9 miljoni piksliga sensor annab piisavalt eraldusvõimet kuid äralõikefaktor annab väiksema vaatenurga mis vastab 157.5mm fookuskaugusega objektiivi suurendusastme. Kuna kaamera sensor on ka väga hea ISO võimkusega, teeb see pildistamise ka nõrkades valgustingimustes palju lihtsamaks ja tulemuse tehniliselt kvaliteetsemaks.

Soovitan lugeda juurde: “Juhend makrofoto pildistajale“, “Lähipildistamine nõuab spetsiaalseid objektiive“, “Väikeste asjade maailm“, “Loodusfotograafidel on makrohooaeg käes“, “Makroobjektiiv pole ainult liblikate ja lillede pildistamiseks“, “Kuidas pildistada asju lähedalt“.

Kõige mugavam on leida City360 keskkonnas ilmunud samateemalisi lugusid, kui artikli lõpus klikkad vastava hashtagi (#) peale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *