Loodusfotograafidel on makrohooaeg täies hoos.

Selle aasta suvi on varane, kuniks seda kestab ei tea, loodame, et jaanipäevaks ei oota meid kehv suusailm.

Loodusfotograafidel on makrohooaeg täies hoos sest kõik puhkes õide peaaegu korraga ning väikesed putukad (ja muidugi sääsed) on samuti soojadel päevadel aktiivsed.

Sageli küsitakse, kas vaherõngastega saab lähivõtteid pildistada. Vastus on: saab küll, aga… Vaherõngaid kasutades pead arvestama, et mida laiema vaherõnga objektiivi ja kaamera vahele paned, seda suurema suurenduse saad, kuid mitmetes kordades kaotad  objektiivi valgusjõus. Kui soovid pildistada liblikaid, kus statiivi kasutamine on probleemne, siis vaherõngad ei aita Sind kohe mitte kuidagi. Pealegi ei pruugi alati kindel olla, kas kaameraga vaherõngaid kasutades jääb tööle avaseadistus ja autofookus. Seepärast soovitame alati kasutada pigem makroobjektiivi.

Makroobjektiividest soovitame kahte valikut. Nendele kel on DX ehk siis poolkaader sensoriga kaamera pakume NIKKOR AF-S 40mm f/2.8G DX Micro. Väga väike ja kerge objektiiv on suurepärase valgusjõuga ning hea värviülekandega. Objektiivi reproduktsiooni suhtarv 1:1, tänu millele on see ideaalne objektidest lähivõtete tegemiseks. Nikoni ainulaadne Silent Wave mootor tagab vaikse automaatse teravustamise, nii et saad objekte lähedalt pildistada, ilma et neid häiriksid. Kiire maksimaalne ava loob fotodele kauni häguse tausta ja toob esile objekti ning aitab kaasa teravate piltide jäädvustamisele hämarates tingimustes. See sobib hästi lillede, liblikate samuti toidu ja tootefotode pildistamiseks. Seda on väga mugav kasutada koos kaameraga Nikon D5600 Body Black, sest kaameral on võimekas 24 megapiksline sensor, ning igas suunas liigutatav ekraan teeb pildistamise mugavaks ka keerulistest võttenurkadest.

Need kellel on täiskaader kaamera või plaanivad seda osta, on sobivaimaks objektiiviks NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR II. See on võimas pildistabilisaatoriga lähivõtteobjektiiv, millega saad pildistada liblikaid ja putukaid ka eemalt, sest Sa ei pea minema neile väga lähedale. Seda objektiivi kasutatakse ka edukalt portreefotode pildistamisel, sest objektiiv jätab ebateravad taustad meeldivalt pehmeks.

Kes on kirglik makrofotograafia austaja, sellele sobib objektiiv suurepäraselt komplekti kaameraga Nikon D850. Ligi 46 megapikslit sensor annab piltidele detailirohke resolutsiooni. D850 on ühtlasi ka esimene digitaalne üheobjektiiviline peegelkaamera, millel on kaamerasisene mitmikpildi režiim, mis tagab suure teravussügavusega erakordselt teravad pildid. Seda defitsiitset kaamerat on võimalik mõistliku aja jooksul I AM Photographer salongist tellida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *