NIKON ESITLEB OMA KAAMERATE LIPULAEVA Z

Nikoni tehniliselt kõige täiustatum peeglivaba kaamera on loodud nihutama professionaalse fotograafia piire.

Müügi algus: talv 2021

Z 9 kaamerakere hind: 5999 eurot . Tellimusi võtame juba vastu.

Objektiiv NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S – 2999 eurot . Tellimusi võtame juba vastu.

Kinnitusadapter Mount Adapter FTZ II – 289 eurot. Tellimusi võtame juba vastu.

Nikon esitles 28. oktoober 2021 kaamerat Z 9 – oma tehniliselt kõige täiuslikumat kaamerate lipulaeva. Toode võeti fotograafide poolt vastu enneolematult hästi. Paremini kui ükski teine Nikon kaamera. Eeltellimusi korjati 400.000, tehas suudab toota kuus 35.000 kaamerat. Seega ootejärjekord on umbes aasta.

Z 9 on oluline samm edasi nii Nikoni kui ka professionaalse fotograafia jaoks tervikuna. Peeglivabal kaameral on uus Nikoni inseneride loodud 45,7 MP täiskaadersensor CMOS ja ülikiire protsessor EXPEED 7. Kaameral on Nikoni seni kõige keerukam automaatfookuse süsteem ja 3D-jälgimine, oma klassi parim videosuutlikkus, erakordne elektrooniline pildiotsijaga ekraan, pildistamise kiirus 120 kaadrit sekundis, täisautomaatne teravustamine ja säriaja seadmine ning palju muud.

Lisaks kaamerale Z 9 esitleb Nikon ka esimest Z-seeria supertelefoto läätsedega suumobjektiivi NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S ning kinnitusadapteritMount Adapter FTZ II, mis parandab olemasoleva kinnitusadapteri Mount Adapter FTZ kasutatavust.

Nikon-Z-9Z 9 on loodud neile, kes nihutavad fotograafia ja video piire. Kaamera sobib hästi loodusfotograafidele, spordi- ja päevakajalise fotograafia professionaalidele, kes eelistavad kasutada erakordse elektroonilise pildinäidikuga (EVF) ja fookuskaugusega (AF) ning vastupidavat tehnikat, mille näitajad on isegi paremad kui mudelil D6. Z 9 on arvestatav mudel ka moe- ja kommertsfoto professionaalidele, kes näitavad oma loovust läbi kõrge eraldusvõimega fotode ja videote, ning videosisu loojatele, et toota kvaliteetset materjali tõhusalt ja paindlikult.

„Z 9 on tehniliselt kõige täiuslikum kaamera, mille me oleme eales loonud. See on peajagu üle kõigist, mis praegu turul saadaval on,“ kinnitab Nikoni Põhja-Euroopa ärijuht Rob Harmon.. „Mängureegleid suudavad päriselt muuta vaid üksikud kaamerad ja see on kindlasti üks neist. Z 9 erakordsete omaduste abil jõudluse, kiiruse, tehisintellekti juhitud tehnoloogiate ja ergonoomika vallas suudavad fotograafid tulla toime valgustuse, objektide ja keskkonnaga seotud väljakutsetega nii, nagu ei iial varem. Kaamera tehnilised võimalused aitavad seda kasutavatel proffidel tõusta omal alal täiesti uuele tasemele.“

Kaamera Z 9 peamised omadused

Oma klassi parimad tulemused automaatse fookuskauguse määramise (AF) ja jälgimise osas.

493-punktiline automaatne teravustamissüsteem sisaldab 405 ala automaatset fookuspunkti – viis korda rohkem kui mudelil Z 7 II – ning 10 automaatset fookusrežiimi võimaldavad kasutajatel valida automaatse seadistuse mis tahes töö jaoks. Pidevalt õppival tehisintellektil baseeruv pildiotsija võimaldab samaaegselt tuvastada kuni üheksa erinevat tüüpi objekti. See haakub 3D-jälgimisega, mida Nikoni peeglivabades kaamerates kasutatakse esmakordselt, aidates jäädvustada kõik olulisemad hetked. Alates inimestest ja nende ilmetest kuni loomade ja sõidukiteni – Z 9 saab aru, mida pildistatakse, reageerides silmapilkselt muutustele objekti asukohas, paigutuses või liikumiskiiruses.

Uuel tasemel videovõimalused

Z 9 uskumatu kaadrite jõudlus võimaldab kasutajatel kaameraga salvestada suurepäraseid täiskaadrisagedusega 8K 24p kuni 60p ja poolkaadrisagedusega 4K 24p kuni 120p videolõike ning aeglustatud filme. Täiskaader 8K videomaterjali eraldusvõimega 30p saab korraga salvestada ligikaudu 125 minuti jagu – see on pikim kestus, mida võimaldab peeglivaba kaamera.[i]. Ühilduvus salvestusvorminguga ProRes 422 HQ, [ii]mis vastab täielikult videomaterjalide tootmise laiaulatuslikele nõudmistele. Peatselt tehtav püsivara uuendus võimaldab salvestada RAW vormingus 8K-videot ülisujuva eraldusvõimega 60p[iii]. Filmimist toetavad ka täielik AF/AE automaatteravustamine ja funktsioon Eye-Detection, samas hoiab Nikoni uus N-RAW-vorming failide suurused hallatavad[iv].

Võimas kiirus

Jäädvustage ühe sarivõttega rohkem kui 1000 täiseraldusvõimega RAW-vormingus kaadrit [i] kiirusega 20 kaadrit sekundis. Samuti on uues C+ režiimis võimalik pildistada täisautomaatsete AF/AE võimalusega kuni 120 kaadrit sekundis, saades tulemuseks tavalises umbes 11 MP JPEG-vormingus pildikvaliteedi. Maailma kiireim skannimiskiirus [ii] sisuliselt kaotab rulluva katiku moonutused, nii et mehaaniline katik on eemaldatud. Säriaeg 1/32000 kooskaamera võimega pildistada tundlikkusega ISO 64 pakub uskumatut teravust ja sügavust isegi äärmuslikult eredas valguses.

Pidev nähtavus reaalajas

Kaameral Z 9 on eredaim [i] (3000-nitine) elektroonilise pildiotsijaga ekraan, mille kahevooline tehnoloogia tagab reaalajas toimiva, pimendusteta pildistamise, et fotograafidel ei jääks ükski hetk püüdmata. Z 9 ekraan pakub reaalajas katkestusteta vaadet, mis tähendab, et kui objekt liigub või pildistatavas kaadris toimub vähimgi muutus, näeb fotograaf seda kohe.

Ergonoomika ja vastupidavus

Veel ühe uuendusena on Nikoni mudel Z 9 varustatud neljateljelise vertikaalselt ja horisontaalselt kallutatava monitoriga, mis võimaldab fotograafidel kohaneda hetkega, olles kadreerimisel kiired ja paindlikud. Igas mõttes profitööriistanaon kaamera ergonoomikat, näiteks nuppude paigutust, viimistletud ja täiustatud koostöös professionaalsete fotograafidega. Kaamera vastupidavus on veel parem kui mudelil D6, tagades, et kasutajad saavad jäädvustada soovitud kaadreid ka karmides tingimustes. Uus AF-režiimi lüliti võimaldab kasutajatel liikuda kaadriotsijaga pildistamise ajal automaatse teravustamise režiimi ja alarežiimi vahel. Ülemine ja tagumine LCD-juhtpaneel ning klahvinuppude valgustus süttib kaamera toitelülitist, võimaldades hõlpsasti sätteid muuta ka hämaras.

Objektiiv NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Nikoni kaamerate kiire, terane ja mitmekülgne kaaslane. NIKKOR Z 100–400 mm f/4,5–5,6 VR S teravustab kiiresti ja vaikselt, jälgides absoluutse täpsusega isegi kiiresti ja ebaühtlaselt liikuvaid objekte. Objektiivi 100–400 mm telesuumi ulatus ja suurepärane optiline jõudlus annavad väga erinevates olukordades erakordseid tulemusi, olenemata sellest, kas pildistatav objekt on lähedal või kaugel. Sellele lisandub võimas, 5,5 katikusulgusega võrreldav VR-jõudlus, mis võimaldab fotograafidel pildistada pikema säriajaga, hoides kaamerat käes, ja ilma teravust ohverdamata. Minimaalne fookuskaugus on suumivahemiku lainurkses otsas vaid 0,75 m ja täispikkuses 0,98 m.

Kinnitusadapter Mount Adapter FTZ II

Kinnitusadapteri Mount Adapter FTZ II täiustatud kujundus parandab olemasoleva kinnituse Mount Adapter FTZ kasutusvõimalusi. See toetab ligikaudu 360 NIKKOR F-seeria objektiivi alates mudelist AI, võimaldades olemasolevaid NIKKOR F-seeria objektiive kasutada ka Z-seeria kaameratega. Kinnitusadapterit Mount Adapter FTZ II saab kasutada koos vertikaalse käepideme ja erinevate videotarvikutega ning see võimaldab objektiive vahetada ilma kaamerat statiivilt lahti võtmata.

Z 9 lisaomadused ja -võimalused

  • Kompaktne kaamerakere: 20% väiksem kui mudelil D6, sügava käepidemekumerusega, mis võimaldab kaamerat kindlalt hoida, pildistades nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt.
  • Voolitud magneesiumisulamist, et saavutada ülim tasakaal tugevuse ja kerguse vahe
  • Ilmastikukindel kate kaitseb nii kaamerat, Z-seeria objektiive kui ka kinnitusadapterit igasugustes oludes.
  • Staatiline kate tekitab magnetvälja, mis tõrjub aktiivselt eemale sensorile maanduvaid tolmuosakesi.
  • Kaamerale omane tundlikkus, vahemikus ISO-64 – 25 600 (laiendatav vahemikuni 32 –102 400) toimib koos täiustatud müratasanduse algoritmi ja kaamerasisese väreluse vähendamisega.

 

[i] 2021. aasta oktoobri seisuga peeglivabade täiskaader kaamerate hulgas. [i] Nikoni uuringutulemuste põhjal.
[i] Kasutades mälukaarte ProGrade Digital Cobalt CFexpress.
[ii] 2021. aasta oktoobri seisuga üle 30 MP peeglivabade kaamerate hulgas. [ii] Nikoni uuringutulemuste põhjal.
[i] Nikoni uuringutulemused oktoobrist 2021.
[ii] Ühilduvus kuni 4K/60p, välja arvatud Full HD/24p, 25p ja 30p.
[iii] Kaamerasisese 8K/60p videosalvestuse võimaldamiseks on vaja püsivara uuendust (saadaval 2022. aastal).
[iv] N-RAW võimaldab RAW-kvaliteediga faile, mille suurus on u pool ProRes RAW-faili. N-RAW-vormingus salvestamine on võimalik ainult pärast püsivara uuendust (saadaval 2022. aastal).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *