Alusta oma kodustuudio loomist

Kui oled soetanud endale kaamera ja omad piisavalt vilumusi, siis võiksid hakata kaaluma võimalust arendada end stuudiofotograafia suunal. Stuudiofotograafia on muidugi sõna mis kõlab uhkelt, suursuguselt ja kallilt, seepärast tahaksin sulle pakutavat varianti nimetada pigem kodustuudioks. Kohe selgitan mida selle all mõtleme.

Ega stuudio ei pea olema kindlasti suur kõrgete lagedega ruum, milles statiivide peal on hulk suuri välklampe, poome ja taustu. Tegelikud paljud fotograafid on saanud tänu stuudiotehnika arenguga muutuda väga mobiilseks. Kui vaja võetakse stuudiovarustus kaasa ja liigutakse hoopis kliendi juurde, kui on soov pildistada kliendile armsas kodukeskonnas – miks mitte! Tahad stuudio üles seada metsa, ei ole ka seegi mingi keerukas ettevõtmine. Vaja on lihtsalt õigeid vahendeid.

Soovitaksin ühte lihtsalt käsitletavat ja soodsat komplekti, mis on jõukohane ka alustavale fotograafile. Tutvustan sulle Godoxi välgusüsteemi. Teeme väikese eelarve kalkulatsiooni. Sul on alustamiseks vaja:

Välklamp Godox AD200 Pro  329 EUR  See on väga väikeste mõõtudega ja kerge välklamp mis ühildub koos Godoxi kinnitusrõngaga Bowensi kinnitussüsteemi abil kogu muu stuudiovarustusega. AD200 on sobiv kodustuudiosse või kui on vajalik minna pildistama kliendi juurde tingimustesse mis vajavad välklambi abil valguse kujundamist. Kuna välklamp laadija ja kaks välgupead mahutuvad väikesesse kohvrisse, siis välgusüsteem sobib hästi kasutamiseks ka naisfotograafidele, kellel suure süsteemi kandmine võib olla liialt koormav.

Välklamp Godox AD400 Pro on võrreldes eelmisega kaks korda võimsam. Samuti poole sellle välklambi kasutamiseks vajalik vedada juhtmeid. Välklamp sobib hästi stuudios kasutamiseks. Ja see ühildub sama saatjaga mis eelmine välgu tüüp.

Kõige võimsam on välk AD600 Pro. Seda on võimalik kasutada ka suurte ruumide valgustamiseks või töötamiseks välitingimustes heleda loomuliku valguse tingimustes.

Saatja välgule asetamiseks kaamerale Godox PRO X   129 EUR

Statiiv välklambile   49 EUR

Godox Speedlite Softbox Octa välgule (80*120cm) 49 EUR

või

Godox Speedlite Softbox välgule (80*120cm) 39 EUR

Helesti välgu peegeldamiseks  19 EUR

Kui soovid välklampide hulka suurendada, siis tuleb lisada vaid välklamp ja statiiv, vajadusel softboks ja vihmavari ning tasapisi sammhaaval pidevalt edasi areneda.  Kuid ka ühe välklambiga teed sa oma piltidel valguse kujundamise osas väga suure hüppe.  Kuna need välklambid töötavad akudelt , siis pole sul vaja ka muretseda kuidas voolu saada või ripnevate kaablite pärast mis kõikjal jalus.  Ja akud kestavad kuni 500 täisvõimsusel välgatust, mida enamikes olukordades on täiesti piisavalt.

I AM Photographer ProShop esinduses on Godoxi välgusüsteemid alati proovimiseks ja meilt saab vajaduselt ka infot toimuvate stuudiokoolituste kohta.

2 comments on “Alusta oma kodustuudio loomist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *