Nikon D3500 on väike, kerge, mugav ja nutikas kaamera

Nikoni peegelkaameratest on D3500 üks väiksemaid kaameraid. Väliselt D3400 kaameraga väga sarnasena tunduv, on erinevus märgatav siis, kui võtad kaamera kätte. Kaamera käepide on muutunud mõnevõrra sügavamaks, mistõttu kaamera vaatamata oma väikestele mõõtmetele istub kätte väga mugavalt. Sensori resolutsioon on 24 megapikslit ja ISO vahemik 100–25600.

Kaamera plussideks ongi eelkõige tema kaal (365 grammi objektiivita), on see isegi kergem paljudest hübriidkaameratest. Teiseks on väikese mõõtmetega aku EN-EL14a koos selle kaameraga suuteline pildistama kuni 1550 pilti ja seda kiirusega kuni 5 kaadrit sekundis. Seega pildistamiseks on sellel kaameral nii ressurssi kui jõudu.

D3500 on ehk parim valik neile, kes on fotomaailmas algajad ja soovivad saada pildistamiseks paremaid võimalusi kui seda suudab nutitelefon. Loomulikult saate kasutada võimalust kaugemad objektid lähemale suumida ja ka teravustamine on tunduvalt kiirem telefonikaamera omast. Sellesse kaamerasse on sisse ehitatud sinu isiklik pildistamistreener ja sa võid valida pildistamise koos kaamera poolse juhendamisega. Teiseks on paljud nautinud telefonis koos pildistamisega kohe piltide töötlemise võimalust. Ka siin on kaamerasse sisse ehitatud suur valik erinevaid filtreid ja tarku pildistamissätteid, mida saad rakendada juba pildistamise ajal või lisada juba valmis piltidele.

Piltide jagamine sõpradele pole ka mingi keeruline ettevõtmine. Bluetooth abil saab kaamerast hetkega pildid saata nutitelefoni ja selle abil otse sotsiaalvõrgustike lehele. Samuti võid oma telefoni kasutada kaamera juhtimiseks eemalt ja see on lõbus: sa näed enne pildistamist oma nutitelefoni ekraanilt mis kaamera objektiivi ees toimub ning sul on vaja vaid sobival hetkel vajutada nutiseadme ekraani, et pilt olekski kaamera poolt salvestatud. Kaamera sobib suurepäraselt perekaameraks ja esimeseks kaameraks noorele fotohuvilisele. Samuti on seda mugav kaasa võtta reisile. Kõik põnevad hetked saab kvaliteetsena salvestatud ja mälestused püsivad erksate ja säravatena pikkadeks aastateks.

Milline võiks olle esimene lisaobjektiiv, fotohuvilisele, kellele meeldib ennekõike portreefotosid pildistada?

Soovitan valida valgusjõuline objektiiv ning veendu, et fookuskaugus ei oleks mitte liialt pikk või siis vastupidiselt liiga lühike. Seepärast olen paljudele soovitanud 50mm fookuskaugusega objektiivi, mille valgusjõud on f/1.8. Sellel objektiivil pole muutuvat fookuskaugust, ehk rahvakeeli suumimise võimalust. Õppimise mõttes on see isegi hea. Selline objektiiv paneb algaja fotograafi liikuma, otsima sobivat võttenurka. Objektiivi võimas valgusjõud teeb jälle pildistamise lihtsamaks, kui valgustingimused pole kõige paremad. Ruumis ja tehisvalgustusega olukorras võib see olla tõsine probleem. Seepärast olen soovitanud lisaks olemasolevale KIT-objektiivile soetada juurde odav, kuid suurepärase pildikvaliteediga normaalobjektiivi, ehk objektiiv mille fookuskauguseks on 50mm. Selle objektiiviga saab teha erinevaid pilte, näiteks portreed ja kuna see teravustab ka päris lähedale, siis saab pildistada ka detaile. Paljud kiinduvad sellesse objektiivi väga.

Millist objektiivi soovitab fotograaf alustavale reisifotograafia huvilisele?

NIKKOR AF-P DX 70-300mm f/4.5–6.3G ED VR on suure ulatusega suumobjektiiv, mis on konstrueeritud spetsiaalselt poolkaadersensoriga peegelkaamerale. See objektiiv on loodud rõõmustama fotograafe, kes armastavad palju reisida ja viibida looduses. Kuna objektiivis kasutatakse uut teravustamismootorit (samm-mootor), siis toimub teravustamine täiesti hääletult. Objektiiv on kompaktne ja kerge ning seepärast sobib ta alati kaasa võtta nii puhkusele, võistlustele või pikemale reisile. Mitmekülgne 70–300 mm fookuskaugus annab Sulle kogu paindlikkuse, mida vajad eemal toimuva tegevuse, ainulaadsete reisifotode või metsloomadest kaunite amatöörfotode pildistamiseks. Nikoni stabiliseerimissüsteem tagab teravad pildid ning kiiresti ja vaikselt teravustav objektiiv on ideaalne nii video kui ka piltide jäädvustamiseks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *