Fotograaf Kristina Bychkova pildistab balletti.

Vene teatris esitati 28. ja 29. aprillil balletti „Anna Karenina“. Balleto di Milano on balletitrupp, mille repertuaari kuuluvad unikaalsed teosed nii Itaalia kui ka Euroopa mastaabis. Trupi liikmeteks on tiheda valikusõela läbinud tantsijad, kes esitavad spetsiaalselt Balletto di Milano jaoks loodud teoseid. Balletitrupp tegutseb erakapitalil põhineva teatri juures, mis on balletimaailmas erakordne. Pjotr Tšaikovski valitud teostele lõi koreograafia Teet Kask. Lavastus kombineeris klassikalise ja kaasaegse balleti elemente.

Fotograaf Kristina Bychkova on pikaaegne Nikoni kasutaja, kuid selle etenduse pildistamisel kasutas ta esmakordselt Nikoni uut kaamerat D850. Balleti pildistamine eeldab kaamera tehnilise võimekuse parimaid näitajaid. Ruum on reeglina valgustatud prožektoritega, lavakujundus on tume. Balletti iseloomustab kiire liikumine ja positsioonide pidev muutumine nii valguse kui võttekauguse osas. Fookuse leidmine vähestes valgustingimustes, teravustamise kiirus, kõrge ISO kasutamine, lühike säriaeg – need on tehnilised parameetrid, mille osas fotograaf kompromisse teha ei taha, ega saagi.

Kristina Bychkova rääkis Nikon D850 kaamerast nõnda: „Esimesena hakkas silma autofookuse kiirus. Kasutasin peamiselt objektiivi NIKKOR AF-S 70-200mm f/2,8E FL ED VR. Objektiivi ja kaamera koostöö on lausa müstiline. Etenduse jooksul tehtud piltidest leidsin vaid mõned ebateravad võtted. Igatahes minu senise Nikon D810 võrreldes on hämaras teravustamise vahe nagu ööl ja päeval! ISO võimekus on samuti väga hea, ISO 2000 on täiesti puhas, 3200 ka, kuid ehk dünaamiline ulatus tundub D810 kaameral isegi sutsu parem. Ja siis see hääletult pildistamise võimalus! Alati kõlas niigi vaikselt töötava D810 kaamera poksatus vaikses saalis nagu püstolilask. D850 pildistab absoluutselt hääletult – see on müstiliselt hea võimalus sellisele fotograafile nagu mina. Super kaamera!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *