Valgusmaalingu workshop 21. augustil Suurupis

Juba 21. augusti õhtul toimub Suurupi alumise tuletorni juures algusega kell 20.00 valgusmaalingu töötuba. Registreerumise võimalus on siin.

Augusti õhtud lähevad kiiresti pimedaks ja seepärast on sobiv aeg valgusmaalingute pildistamiseks. Koguneme veel valgel ajal ja teeme lühidalt teoorias selgeks valgusmaalingu tegemise tehnilise poole ning valime välja võttekohad. Osalejatel peaks olema kaasas lisaks kaamerale (kaamera peaks võimaldama kasutada pikka säriaega) ka kindlasti statiiv, seekord ilma selleta kindlasti hakkama ei saa. Kasuks tuleb ka distantspäästik. Jalanõud peaksid olema sellised, et nendega võiks ka vajadusel vette minna ja riietus tuleb valida ilmale sobiv, et peale päikeseloojangut ei hakkaks külm ja väike vihmahoog ka ei segaks.

Valgusmaalingus kasutame erinevaid valgusallikaid pildile erinevate efektide loomiseks. Alustame elusa tulega ja püüame pildile nii staatilise kui liikuva tulega võtted. Kui kasutame pikka säriaega, siis tuleb kasutusele ka välklamp, millega lisaks tulele ka modell välja valgustatakse. Eesmärk on kasutada pildil ka veepeegeldusi, mis olukorra eriti huvitavaks teevad. Lisaks tulevad kasutusele ka LED-vardad, laserid ja taskulambid (neid võite ka ise kaasa võtta), et oleks võimalus erinevaid valgusallikaid proovida.

Modelliks on meil seekord professionaalne tuletantsija Kaisa Kuhi. Ta on tantsija, koreograaf ning Müstika Tuleshow üks asutajatest ning artistidest. Oma karjääri jooksul on ta katsetanud erinevaid stiile ning seganud omavahel kokku näiteks etno ja tribali, tule ja kõhutantsu või steampunki ja püroefektid. Hiljuti avastatud LED-ide maailm on omakorda avanud uusi võimalusi oma loomingut teostada.

Miks peaksid osalema selles valgusmaalingute töötoas? Minu eesmärk on jagada Sinule kogemusi valgusmaalingu erinevate tehnikate kasutamisel ja aidata kaasa, et saaksid koolituselt koju minna korraliku pildiseeriaga.

Facebooki sündmuse valgusmaalingute töötoa tarvis leiad siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *