Kuidas pildistada asju lähedalt

Suvesüda on hea aeg vaadata detailidele lähema pilguga. Selleks, et nähtut salvestada on parim viis peegelkaamera ette seada makroobjektiiv. Tutvustan Sulle poolkaader sensoriga kaameratele mõeldud lähipildistamise objektiivi ja selle kasutamisvõimalusi.

Lähipildistamiseks mõeldud objektiiv on enamasti eelkõige loodushuvilise fotograafi huviorbiidis, kuid selle objektiivi rakendusala on palju võimaluste rohkem kui esialgu võiks arvata.

Lähipildistamiseks mõeldud objektiivide eripäraks on see, et nendega on võimalik teravustada tavapärasest lähemale. Objektiivi fookuskaugus viitab küll pigem lainurgaalale, kuid arvestades, et kasutad seda poolkaader kaamera ees, siis selle objektiivi vaatenurk vastab hoopis 60mm fookuskaugusega objektiivi omale. Seetõttu on see objektiiv suurepärane kombinatsioon laiemast vaatenurgast, võimalusest teravustada objekti isegi mõne sentimeetri kauguselt ning valgusjõulistest optilistest elementidest (ava f/2.8). Sellega on võimalik pildistada väga erinevates olukordades.

 

Objektiiv kannab üle naturaalsed värvid ning on muljelt avaldava terava kujutisega. Samuti sobib see väga hästi ehete ja detailide pildistamiseks. Loomulikult ka lilled, erinevad väikesed detailid, tekstuurid ja pisiobjektid. Väga populaarseks on objektiiv muutunud küünetehnikutele ja ehtekunstnikele, kes soovivad oma töid lähedalt jäädvustada.

Kui Sul on kodus vanast ajast jäänud slaide või mustvalgeid negatiive, siis selle objektiiviga on Sul võimalus päästa aeglaselt kaduv pildiarhiiv. Slaidid ei püsi kahjuks igavesti, tasapisi hakkavad värvid ja teravus kaduma. Koos 40mm f/2.8 Micro objektiiviga ja slaidiadapteriga ES-1on võimalus kerge vaevaga päästa digitaliseerimise maha pildistamise abil Sulle oluline ajalookroonika. Loe lisaks!

Soovitan lugeda lähipildistamise kohta lisaks “Lähipildistamine nõuab spetsiaalseid objektiive ja lisateadmisi” ja “Lähivõte on jõukohane igale fotohuvilisele

Teised suvekampaania tooted

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *