Pildistatud 384 400 kilomeetri kauguselt!

Praeguste pimedate ja selgete öödega on hea võimalus pildistada Maa kaaslast Kuud. Joonelt 384 400 km kaugusel asuv kuu on pildistatav ka tavakaameraga.

Kuid kui sul on Nikon COOLPIX P1000, siis tavakaamerast enam rääkida pole kohane. See on hetkel maailma suurima optilise suumiga kaamera mida on võimalik osta. Kaamera optiline fookuskaugus on vahemikus 24mm-3000mm ja nii pika objektiiviga ei jõua keegi enam peegelkaamerat osta! Siis on juba tegemist teleskoobiga. Ärme pikalt seleta. Tegelikult pildistame täna Kuud. Kuna pole täiskuu, siis on just lahe, et Kuu pinnale jääb ka varjuala. Valguse ja varjuala piiril on kõige paremini näha Kuu pinnal olevad armid – kraatrid. Siin on mõned pildid, sulle vaatamiseks. Ära siis unusta – pildistamisobjekt asus kaamerast 384 400 kilomeetri kaugusel.

Oleme varem kirjutanud sellest kaamerast. Kui sul suurem huvi, tutvu ja teine lugu ka lugemiseks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *