Fotoringiga kohtumine Viljandis

Külastame Eesti fotoringe ja tutvustame neile fototehnika uudsemaid tooteid. Meie hiljutine külastus viis meid kohtuma Viljandi fotohuvilistega. Kokku oli tulnud 15 inimest, kes ilusat sügisilma trotsides tahtsid end fotograafia teemadel täiendada. Seekord oli teemaks stuudio ja seda nii ruumis kui välitingimustes.

Godox toodab välgusüsteemi, mis järjest enam võidab fotograafide hulgas populaarsust. Kaasa võtsime kaks erinevat välklambi mudelit Godox AD200 ja Godox AD600 Pro.

Pisikeses kohvris on välklamp AD200, mis põhimõtteliselt mahub ka taskusse ja pole suurem kui kaamera peale asetatav välklamp. Toiteallikaks on Li-Ion patarei, mis võimaldab teha kuni 500 täisvõimsusel sähvatust. Välklambil on vahetatav pea. Esimene sarnaneb kiirvälgu valgusallikale ja selle juhtarv on GN 52/ISO100 ning teine stuudiovälgu pea juhtarva on GN 60/ISO100. Suurema valgusjõu saamiseks on võimalik rakendada paralleelselt mitut välklampi. Välkude juhtimine käib saatja abil, mis paigutatakse kaamera välgupesasse ja mis sisaldab suurt ekraani, millel väga lihtsa loogika abil saab juhtida kõiki välke TTL süsteemis, manuaalselt või stroboskoobina.

AD600 Pro on tunduvalt suurem töövahend, kuid ka eelpool kirjeldatust oluliselt võimsam GN 87/ISO100. Välklamp töötab samuti liitium ioon patareil ning ühe laadimisega on võimalik teha kuni 370 täisvõimsusel välgatust. Juhtimine käib täpselt selle sama saatjaga, mis on AD200 välklambil ja funktsionaalsusele lisandub vaid sisseehitatud pilootvalgus, mis AD200 välgul on vaid kaasasoleval väiksemal välgupeal, kuid stuudiopeal seda funktsiooni pole.

Vahest kõige toredam teadmine oligi see, et nüüd on lihtne väikese kohvriga stuudio kaasa võtta kuhu iganes: sõbra juurde korterisse, metsa või mere äärde. Portreed mida pildistatakse huvitavas keskkonnas, on palju mitmekesisemad kui valgel taustal pildistatud fotod.

Kohaletulnud rahvas oli rõõmus ja pildistati suure huviga. Mõned juuresolevad pildid on nende pildistatud tööd.

Kui Sul on huvi kutsuda meid esinema, siis ära kõhkle. Kontakteeru kohe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *