DJI Osmo Pocket tundub olevat nagu tuleviku videokaamera

Me ei teadnud, mida Osmo Pocketist mõelda, kui DJI antud seadme väljatulekust jõulukuul teatas. See on põhimõtteliselt väike droonikaamera ja kolme teljega kardaanriputi pulga otsas. Sellel on väike ekraan, et saaksite näha, mida filmite, ja mõned nutikad funktsioonid, mis aitavad teil objekte jälgida. Ettevõtte sõnul ei ole see seikluskaamera. Siis jõudis mulle kohale, et see on uut tüüpi videokaamera ja see on fantastiline.

Juhul kui 359 eurot maksva Osmo Pocketi lühikirjeldus ei jõudnud teile kohale, siis seletan pikemalt. DJI uuendas Mavic Airi 4K-kaamerasüsteemi ja kinnitas selle käepidemele, mis on umbes Snickersi suurune (pärast kahte hammustust). Käepide sobib teile hästi kätte ja seda on üllatavalt kerge hoida.

Puutetundlik ekraan on samuti üllatavalt väike. See on postmargi suurune. Kogu seadmel on vaid kaks nuppu: üks salvestamiseks ning teine sisse- ja väljalülitamiseks ja režiimide vahetamiseks. Selles on ka pesa lisaseadmete või nutitelefoni kinnitamiseks.

Kogu see lihtsus tähendab, et saate võtta Osmo Pocketi oma taskust video salvestamiseks välja umbes kolme sekundiga. Filmimine on samuti ülikerge, kuna kaamerasüsteem on automaatrežiimil, mis hoolitseb valge tasakaalu, ava ja muu sellise eest. Saate panna kaamera ka Pro-režiimile, mis annab teile täieliku kontrolli seadete üle. Tõenäoliselt selle väiksuse tõttu on 4K-süsteemiga filmimisel aku kasutusaeg piiratud kahe tunniga ja akut ei saa seadmest eemaldada. See ei ole veel maailma lõpp, kuid on kindlasti piirang.

DJI Osmo Pocket – MIS SEE ON?

Väike videokaamera koos kardaanriputiga

MAKSUMUS

359 eurot

MEELDIB

Fantastiline pildistabilisaator ja osav filmimisrežiim

EI MEELDI

Väheses valguses jätab toimimine veidi soovida

Siinkohal tasub märkida, et Osmo Pocket ei ole ainus Osmo. DJI on ehitanud neid 4K-kaameraid alates 2015. aastast, kuigi teised Osmo mudelid on oluliselt suuremad. Tõepoolest, algne Osmo (mida enam ei toodeta) ja uus Osmo Pocket erinevad üksteisest suuruse poolest nagu käsivars ja sõrm. DJI-l on ka vidina versioon, mida nimetatakse Osmo Mobile 2-ks, mis kasutab kaamerana mobiiltelefoni ja maksab vaid 130 Eurot. Piisab, kui öelda, et Osmos on kõik suunatud inimestele, kes hindavad kvaliteetset ja eriti stabiilset videot. Iga uus nutitelefon suudab jäädvustada kasutuskõlblikku videot, kuid Osmole üle minnes saate kaasa praktilise kolmeteljelise kardaanriputi ja uue tootmistaseme.

Osmo Pocketi kasutamine on ausalt nagu sõõm värsket õhku. Kuigi arvasime algul, et väike ekraan on veidi tobe, osutus see kiiresti seadme oluliseks osaks. Puutetundlik ekraan ei tähenda mitte ainult seda, et saame võtte kohe kaadrisse, vaid saame ka menüüde vahel liikuda, et pääseda juurde sellistele funktsioonidele nagu ActiveTrack, mis võimaldab valida objekti ja hoida seda kaadri keskel. Sarnane funktsioon nimega FaceTrack hoiab teie nägu kaadris, kui Osmo Pocket on selfirežiimis. Seal on ka miski, mida nimetatakse FPV-režiimiks (esimese isiku vaateks), mis kasutab kardaanriputi stabiilsust, nii et raam järgib teie perspektiivi.

Need funktsioonid teevad kaamerast päris laheda vidina – meie nautisime ausalt öeldes Osmo Pocketit enamasti vaikerežiimis. Asjad lähevad veelgi huvitavamaks, kui ühendate kaamerasüsteemi nutitelefoniga. Saate ühendada Osmo Pocketi iPhone’i või Androidiga, kasutades valgussignaali või karbis kaasasolevat USB-C-kontakti, ning uue DJI-rakenduse abil muutub telefon Osmo Pocketi suuremaks ekraaniks. Käes hoides meenutab see mulle vana Sony Handycamsi, kus kaamera on paigutataud ühele ja ekraan teisele poole. Peamine erinevus on muidugi see, et Osmo Pocketi konstruktsioon moodustab murdosa vana kaamera suurusest ja kaalust, samas kui kolmeteljeline kardaanriputi võimaldab teil kergesti stabiilseid kaadreid saada. Aga jällegi, meile meeldib kasutada just väikest Osmo Pocketit selle kiiruse ja lihtsuse pärast.

Loomingulistele tüüpidele meeldivad ka tarvikud. Selle ülevaate jaoks proovisime 60-dollarilist juhtratta lisavarustust, mis annab teile rohkem kontrolli kardaanriputi ja paari lisanupu üle. Kui olete kunagi lennutanud DJI drooni, töötab see paljuski nagu kaugjuhitav juhtratas, mis võimaldab liigutada kaamerat üles ja alla, kuigi sellel on ka lüliti, mis võimaldab liigutada vasakule ja paremale. See on ülimalt tarvilik, kui soovite saada konkreetset pilti, ja seda on väga lihtne kasutada. Teiste tarvikute hulka kuulub traadita moodul, mis võimaldab ühendada telefoni kaugelt, klamber GoPro-stiilis kinnituste jaoks, ND-filtrikomplekt, pikendusvarras ja juhtmeta laadija. Meil õnnestus katsetada juhtmeta laadijat, mis võimaldab liikvel olles seadme täis laadida ja töötab nagu reklaamitud, kuid midagi muud ei ole me proovinud.

Käes on aeg vaadelda ka seadme negatiivseid külgi. Kuigi Osmo Pocket on geniaalne väike kaamerasüsteem, on selle väiksusel ka mõningaid miinuseid. Kaameral on 1/2,3-tolline sensor, millel on f/2.0 ava, mis toimib fantastiliselt päevavalguses, kuid mille toimimine jätab hämarates tingimustes veidi soovida. Täheldasime mõningat müra ja detailide puudumist eriti pimedates kaadrites. Vähene valgus ja kaamera kiire liikumine jätavad ülesvõttesse jälgi, mis ei ole enamike inimeste jaoks märgatavad, kuid asjatundjate jaoks küll. Kuid see on vaid pisike nurin, peaaegu tähenärimine. Üldiselt võttes on Osmo Pocketi kaamera teinud hämmastavaid ülesvõtteid ja sellise väikese stabiliseeritud kaamera eelised kaalusid üles kompaktse anduriga töötamise miinused.

Kuna Osmo Pocket toimib sedavõrd hästi, jääb üle vaid välja mõelda, milleks seda kõige parem kasutada oleks. Ja vastus on: põhimõtteliselt kõigeks. Sünnipäevapeod, rannapuhkused, kontserdid, jõulupühad – mis tahes olukord, mis nõuaks nutitelefonide-eelse ajastu videokaamerat, on Osmo Pocketi kasutamiseks ideaalne. Sest olgem ausad, vanakooli videokaamerad on lihtsalt kohutavad ja nutitelefonid ei sobi sujuva video salvestamiseks. Videomaterjal on paratamatult katkendlik ja isegi seda on nutitelefonidest raske saada, sest need on mõeldud rohkem vaatamiseks, mitte kaamerateks. Me peaksime rõhutama ka DJI poolt Osmo Pocketi kohta öeldut, et see ei ole seikluskaamera, sest kardaanriputi on oma olemuselt habras. Kuid see vidin on enam-vähem sama vastupidav kui Sony Handycam, nii et saate seda kasutada erinevates paikades.


Kui soovite teha videoid, peaksite kaaluma selle vidina soetamist. Osmo Pocket on väga mitmekülgne ja lihtsasti kasutatav. See on ka nii neetult väike, et mahub taskusse. Kuigi 359 eurot võib tunduda suure summana, et saada nutitelefonis juba olemasolevast videokaamerast parem versioon, olgem siiski ausad – teie nutitelefoni videokaamera ei ole piisavalt hea. Te peaksite investeerima tulevikukaamerasse.

LÜHIDALT

  • Geniaalne väike kaamera kolmeteljelise kardaanriputiga
  • Saab enamjaolt filmida väga stabiilset materjali
  • Ei sobi pimedas ruumis filmimiseks
  • Ei ole seikluskaamera
  • 359 eurot, üsnagi kallis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *