Nikon plaanib uut algajatele mõeldud täiskaader peegelkaamerat

Viimasel ajal on korduvalt küsitud, millal tuleb D750 järglane. Kuulujutud kasvavad ja loodetakse, et Nikon tutvustab 2019. aastal uut täiskaader peegelkaamerat. Oodatakse, et see uus kaamera kannab nime Nikon D760. See on algaja täiskaader peegelkaamera, mis asendab nii praeguse D750 kui ka praegu peaaegu unustatud D610.

Tänu nikonrumors.com’ile on meil pisku infot oodatavast kaamerast, kuid tänu Nikoni varasemate Nikoni kaamerate spetsifikatsioonile ja tehnoloogiale ning strateegiale võime lisada olemasolevale infole nii mõndagi. See annab meile alust panna kokku üsna hea visioon, milline uus Nikon D760 olema saab.

Nikon D760 ülevaade

D750 esitleti 2014. aasta septembris, üle nelja aasta tagasi. See on digikaamerate turul pikk aeg. Kuigi D750 kaamera 24-megapiksline sensor, kallutatav ekraan ja hästi kombineeritud tehnilised näitajad on osutunud igihaljaks kombinatsiooniks, mis on ka tänapäeval ikka veel veenev. Kuid on aeg värskendada D750 kaamerat.

D610 on veelgi vanem mudel, olles esitletud 2013. aasta oktoobris. See lihtsam fikseeritud ekraaniga mudel asendas välja ebaõnnestunud D600 kaamera (esitleti 2012. aasta septembris), mis oli hea kaamera, kuid millel oli “õlipritsme” probleemid, mis jätsid kasutajate kaameratele täpilise sensori.

Arvestades peeglita kaamerate trendi, ei oleks üllatav, kui Nikon loobub enda peegelkaamera tooteseeriast. Samal ajal ei saa unustada, et peegelkaameratel on ikka veel eeliseid, mis sageli jäetakse tähelepanuta, teiste hulgas eredam ja väreluse vaba pildiotsija, parem tasakaal suurte objektiividega ja palju parem aku kasutusaeg.

Uut toodet arendades hoiab Nikon ühe silma Canon EOS 6D Mark II peal, mis on peamine algtaseme täiskaader peegelkaamera rivaal, ja teiselt poolt mõjutab uut toodet Nikoni enda peeglitakaamera Z6. Kindlasti ei plaani uus kaamera ohustada Z6 müüki, kuid samal ajal oleme juba näinud Z6 kaameras mõningaid uusi Nikoni tehnoloogiaid, mis võivad pakkuda kasulikku konkurentsieelist Canoni rivaali vastu.

Nikon D760 sensor

Tõenäoliselt jääb Nikon 24MP sensorile kindlaks
Uus protsessor
Z6 sensori kasutuselevõtt D760 kaameras

On mõningaid spekulatsioone, et Nikon D760 võib pärida vana Nikoni D810 kaamera 36-megapikslise sensori, kuid kindlasti on ka mõned põhjused, miks see ei pruugi juhtuda.

Esiteks, 36-megapikslist sensorit kasutati kõrgema eraldusvõimega kaamerate puhul ja nüüd on see asendatud Nikoni uuema 45,7-megapikslise sensoriga. Mõned kaameratootjad on näidanud trendi, et liigutavad oma vanad sensorid odavamate mudelite peale, kuid seda trendi ei ole märgatud Nikoni puhul.

Tundub tõenäolisem, et Nikon jääb 24-megapikslise sensori peale ja säilitab kahetasandilise kaamerahierarhia, mida näeme ka Sony A7 ja tulevases Panasonic S1 / S1R tootevalikus ning Nikoni Z6– ja Z7 peeglitakaamerates.

Kas Nikon D760 kaameral saab olema uuendatud 24,3-megapiksline sensor D750 kaamerast koos uuema protsessoriga? See on võimalik. Kuid veelgi tõenäolisem on, et Z6 sensor võetakse kasutusele peegelkaameras.

Nikon D760 stabilisaator

Keresisene stabilisaator on ebatõenäoline
Kasutusele jääb objektiivil põhinev VR-süsteem
Kuid tehniliselt on kõik võimalik

Keresisene kaamera stabiliseerimine on tehniliselt võimalik, kuid lihtsalt sellepärast, et midagi võib olla võimalik, ei tähenda see seda, et seda tehakse. Kaameraturg on juba piisavalt segane ja me arvame, et Nikon ei soovi seda sogasemaks muuta, vähendades peeglita- ja peegelkaamera vahelisi erisusi.

Nikon D760 autofookussüsteem

51-punktiline AF-süsteemi uuendamine tundub ebatõenäoline
Küll aga võib põhineda Nikoni 153-punktilisel AF-süsteemil
Sama süsteem, mida kasutavad D5 ja D850

Nikon Rumors vihjab, et D760 suurendab autofookuspunktide arvu. Praegune Nikon D750 kasutab Nikoni kõrgelt hinnatud 51-punktilist Multi-CAM 3500 II AF-andurit ning ainus teine Nikoni poolt hetkel kasutatav seade on 153-punktiline Multi-CAM 20K andur, mida kasutatakse D850, D5 ja D500, ning see on suurepärane AF-andur.

Kas Nikon töötaks välja uue vahepealse AF-süsteemi, et täita lünk turul? Tundub ebatõenäoline, arvestades peegelkaamerate praegust olukorda peeglitakaamerate turgude suhtes. Seega kuulujutt, et D760 AF süsteem võib tõepoolest põhineda Nikoni 153-punktilisel AF-süsteemil on üsna tõenäoline.

Kui Nikon peaks kasutama kiiremat EXPEED-protsessorit koos D750 täiustatud sensori versiooniga, siis see on automaatse teravustamise loo lõpp, aga mis siis, kui ta paneb Z6-sensori oma uude peegelkaamerasse?

Z6 kaamera sensori eraldusvõime on 24,5 megapikslit ja kaameral on 273 sensori pealset fookuspunkti. See kombinatsioon ei avaldaks mingit vahet pildiotsijaga pildistamisel, kuid see kindlasti muudaks D760 live-view AF-võimekust.

Nikon D760: pidev pildistamine

Tõenäoliselt jõudlust hoogustav
Tõenäoliselt areng konservatiivne
Tasakaal teiste Nikoni kaameratega

Selles küsimuses oleme puhtalt spekulatsiooni vallas. See ei tähenda mitte ainult seda, mida Nikon suudab teha, vaid seda, mida ta tahab teha, arvestades, et lisaks sellele on ka mõned teised kaamerad.

Meil on Nikon Rumors’i vihje, et D760 kaameral on parem pildikvaliteet kõrgete ISO-de juures. Nikoni puhul näitab see alati kaamerate EXPEED-pilditöötlussüsteemi uuendamist. Nikon D750 kasutab EXPEED 4, samas kui uus Nikon Z6 peegelitakaamera mudel kasutab palju uuemat ja kiiremat EXPEED 6 protsessorit. Kui seda protsessorit kasutatakse D760-s, siis võib oodata mitmeid jõudluse parendusi ning pidev pildistamise kiirus (ja puhvri võimsus) on üks neist.

Siin ei sea piire mitte ainult töötlemisvõimsus, vaid kaamera füüsiline peegelmehhanism. Me ootaksime, et Nikon parandaks D750 maksimaalset salvestuskiirust 6,5 kaadrit sekundis, kuid mitte palju – võib-olla 7 kaadrit sekundis. Lõppude lõpuks peab see säilitama D850 väärikuse (7 kaadrit sekundis akutallata) ja peeglitakaamera Z6 (12 kaadrit sekundis) eelist.

Nikon D760 mälukaardi pesa

Tõenäoliselt säilitatakse kaks kaardi pesa
Täiustatud UHS II ühilduvusega
Võib tulla SD / XQD kombinatsiooni

Praegusel Nikon D750-l on kaks SD / SDHC / SDXC UHS I mälukaardi pesa ja tundub tõenäoline, et seda uuendatakse. Nikon võib lihtsalt parandada ühe või mõlemat kaardi pesa UHS II ühilduvusega või võib neid vahetada uuema XQD-vormingu jaoks. Nikon D850 pakub seda SD / XQD kombinatsiooni ning Nikon kasutab ainult XQD-kaarte Z6– ja Z7 peeglitakaamerate mudelites. Üsna tõenäoline, et Nikon soovib seda uut mälukaardivormingut edasi kastuada.

Nikon D760 ISO

Võib olla sarnane Z6 ISO vahemikuga
ISO kuni 51 200
ISO laiendatud vahemik kuni 204,800

Kuulujutud viitavad sellele, et uus Nikon D760 on parema pildikvaliteediga kõrgemate ISO-seadete juures ning kui me seda Nikonilt kuuleme, tähendab see tavaliselt kaamera protsessori uuendamist. D750 kasutab suhteliselt vana EXPEED 4 protsessorit, samas kui uus peegelitu Z6 on edasi liikunud EXPEED 6-le.

Kui Nikon võtab D760-s kasutusele EXPEED 6-protsessori, võib uus peegelkaamera olla sarnaselt Z6 ISO-vahemikuga. Tänase D750 ISO on 100 – 12 800 ja sellisel juhul oleks uuel kaameral ISO 100 – 51,200, koos ISO laiendatud vahemikuga kuni 204,800.

Nikon D760 4K video

Paratamatult D760 kaameral on 4K video
Puudub “crop” faktor
Kaadrisagedused on tõenäoliselt tavalised 30/25 / 24p

Tundub paratamatu, et uus D760 on varustatud 4K-videoga ning olemasolevate Nikon-mudelite eeskujul eeldame, et see salvestab 4K UHD-d kogu kaadri ulatuses ja võib-olla näeme D760 kaamera puhul ka Z6 kaameras kasutatavat  6K “oversampling” lahendust. Kaadrisagedus on tõenäoliselt tavaline 30/25 / 24p, kuid võimalik on, et D760-s võetakse kasutausele Z-seeria kaamerates nähtud suure dünaamilise ulatusega Nikon N-log.

Nikon D760 nupud

Režiimivalik, mitte kahekorruseline juhtklaster
Fookuse hoob taga
Juhtimine puutetundliku ekraani kaudu

Nikon toodab D760 kaamera entusiastidele ja esmakordselt täiskaadrikasutajatele, mitte proffidele. Nii et me eeldame, et järgitakse oma „entusiastinupustikku”, nagu on näha D750-l. See tähendab pigem tavalise režiimi ketast kui kahekorruselist juhtklastrit, mida kasutatakse mudelitel nagu D850 ja D5. Me oleme kuulnud, et tagaküljel võib olla ka fookuse hoob ja AF-ON nupp, mis kindlasti parendaks D760 AF-i toimimist ja võib ühendada uue ja võimsama automaatse teravustamise süsteemiga.

Olemasolev D750 kasutab kallutavat 1229-punktilist tagaekraani, mida nüüd kasutatakse paljudes Nikon peegelkaamerates, ja tundub paratamatu, et D760 kaamerale lisandub puutetundlikekraan. Aga väike lootus on, et Nikon võtab analoogselt D5600 kaameraga kasutusele pööratava ja kallutatava puutetundliku ekraani. See pole ilmselt väga tõenäoline, kuid see tooks D760 palju lähemale oma peamisele rivaalile – Canon EOS 6D Mark II.

Nikon D760 pressiteade ja hind

Pressiteadet eeldatakse 2019. aasta esimesel poolel
Kuulujutud on ikka veel liiga varajases staadiumis
Hinnakujundus võib olla umbes 2299 Eur

Ametlik teadaanne Nikon D760 kohta on oodata 2019. aasta esimesel poolel ja sellisel juhul tuleks toode müügile aasta teisel poolel. Kuulujutud on veel varases staadiumis ja Nikonil on aega uute tehnoloogiate arendamiseks, mida me veel ei ole näinud olemasolevates kaamerates.

Ehkki D760 võib olla mõeldud nii D750 kui ka odavama D610 asendamiseks, ootame, et hind oleks sama, mis D750 on esitlemisel, mis oli 2399 Eur. Kuid lootus on, et Nikon sobitab selle hinna Nikon Z6 käivitamise hinnaga, mis oli 2,299 Eur.

Tõlkelugu Techradar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *