Valgusjõuline normaalobjektiiv sinu Nikonile

Aasta kõige pimedam aeg on käes. Tuled tubades tuleb süüdata juba pealelõunasel ajal ja ikka tundub, et pildistamise jaoks on valgust vähe.

Enamasti peitub probleem hoopis sinu kaamera objektiivis, mille valgusjõud on liiga väike. Kui sinu kaamera KIT-objektiivile on märgitud valgusjõuks 1: 3,5-5.6, siis tegelikult need nubrid kirjeldavadki kui palju sinu objektiiv on suuteline valgust läbi laskma. Kaameraga komplektis olnud 18-55mm objektiivil tähendavad numbrid seda, et kui pildistad 18mm fookuskaugusega, siis on objektiivi lahtise ava väärtus f/3.5, kuid kui asud suumima, siis väheneb lahtise ava väärtus veelgi ja siis on selleks vaid f/5.6. Mida väiksem avanumber, mis kirjas objektiivil, seda enam valgust laseb optika läbi. Aga valgusel on teadagi kulla hind!

Normaalobjektiiv 50mm f1.8 on juba päris hea valgusjõuga optika. See objektiiv ei oma küll suumi, kuid ka tubastes tingimustes on pildistamine lausa rõõm. Objektiiv sobib hästi paljude olukordade pildistamiseks, ning eriti hästi tulevad selle objektiivi omadused esile portreed pildistades. Rõõmusta ennast ja enda lähedasi paremate fotodega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *