Nikon D3500 on sobiv kaamera fotograafia õppimiseks.

Väga populaarse mudeli Nikon D3400 on nüüd välja vahetanud Nikon D3500. Piilume veidi sisusse ja püüame selgusele jõuda, mis on selles mudelis uut.

Kõige enam muutuseid on kaamera välises disainis. D3500 meenutab pigem tasemelt kõrgemat D5600 kui oma eelkäijat. Kasutaja paremasse kätte jääb sügav grip, mis mahutab ka pikemad näpud ja kaamerat käes hoida on palju mugavam. Live View nupp on toodud kaamera pealmisele  paneelile ja on samuti sarnane D5600 mudeliga. Kaamera tagaküljele on toodud  “Info” nupp, mille kaudu on väga lihtne ja ülevaatlik liikuda kaamera menüüs kõige olulisemate sätete juurde. Kahjuks pole endiselt ka D3500 kaameral liikuvat ekraani, samuti pole  see puutetundlik, kuid 549.- eurot maksva kaamerakomplekti (koos objektiiviga 18-55mm) puhul ei saa kindlasti kõiki olemas olevaid edevaid võimalusi nõuda. Igal juhul on pildistamiseks ja filmimiseks oluline olemas ja seda Nikoni tuntud kvaliteedis.

Miks soovitame seda kaamerat just fotograafias alustavale huvilisele?  Loomulikult eelkõige kaamera hinna ja kvaliteedi väga hea suhte pärast. Kuid oluline on, et kaamera  tarkvarasse on sisse ehitatud Sinu personaalne õpetaja. “Guide” programmi abil on samm sammult võimalik saada juhendeid, mille abil saab kergesti liikuda soovitud pildilise tulemuse poole. Väga näitlikult tehakse selgeks, kuidas saada udusemat tausta, või suurendada liikumise muljet, peatada liikumist, teha moodsaid  heleda toonaalsusega pilte ja nii edasi. Hulgaliselt on lisatud digitaalseid pilditöötluse efekte, mille abil saab imelihtsalt töödelda pilti juba kaameras, ilma, et peaksid seda eelnevalt arvutisse tõstma ning omama pilditöötluse tarkvara. Seega kaamera pole lihtsalt klõpsutegemise vahend, mille abil saab terava ja õigesti valgustatud pildi, vaid see kaamera loob palju erinevaid võimalusi Sinu fotograafilise loomingu esiletoomiseks ja seda väga mugavate vahendite abil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *