Lindude sügisrännet on hea pildistada Nikkor 200-500mm f/5.6 objektiiviga

Pärast kuuma suve saabub sügis. Nagu tavaliselt. Juba praegu on näha rändlindude kogunemist parvedesse. Selleks, täpsemalt linde määrata ja pildile salvestades ka koguda tõestusmaterjali ning saada kütkestavaid pilte on võimas telesuum objektiiv hädavajalik vahend fotovarustuses.

NIKKOR AF-S 200-500mm f/5.6 VR on üllatavalt soodsa hinnaga ja suurepärase vahemikuga suumobjektiiv. Objektiivil on linnuvaatleja jaoks sobivaim fookuskauguste vahemik ning objektiiviga tehtud pildid on teravad ning hea värviülekandega. Hetkel on Nikoni suvekampaania raames sellele objektiivile veel lisasoodustus, mis kehtib vaid augusti kuus. Praegu on võimalik see objektiiv oma fotovarustuse hulka soetada hinnaga 1499 eurot tavapärase 1699 euro asemel.

Arvustused on sellele objektiivile positiivsed ning kiidavad nii kujutise teravust, pildi kontrasti kui kromaatilise aberratsiooni vähesust. Mis puutub objektiivi valgusjõudu (f/5.6), siis võrdle valgusjõudu fikseeritud fookuskaugusega objektiiviga! AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR objektiivi valgusjõud on küll parem, kuid objektiiv kaalub 3090 grammi ja see maksab väikese varanduse. 200-500mm f/5.6 objektiiv kaalub 2300 g, ja on tuduvalt kompaktsem ja kordades soodsam! Kui selline objektiiv ühendada Nikon D500 (kampaania hind 1799 eur) või Nikon D7500 (kampaania hind 1179 eur) kaameraga, saad komplekti, mille fookuskaugus suureneb 300mm-750mm (35mm ekvivalent) ning tundes nende kaamerate sensorite võimekust olete saanud väga tõsiseltvõetava töövahendi nii loodusesse kui spordivõistlustele.

Nii pika fookuskaugusega objektiivi kasutades on mõistlik pildistamisel kasutada statiivi, kuigi 200-500mm f5.6 objektiivi on sisse ehitatud ja väga tõhusa pildistabilisaatoriga.

Tutvu augusti kampaania toodetega siin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *