Fotograaf Jaanus Ree pildistab sporti läbi kassi silmade

Fotograaf Jaanus Ree on kogunud tuntust ja meelde jäänud oma piltidega nüüdseks juba väga paljudes paikades üle maailma.

Jaanuse Nikoni fotokaamerad, lugematu hulk objektiive ja välgud reisivad temaga koos kõikjale, kus on toimumas ekstreemspordi võistlused või võiduajamised nimekatel rallidel. Sama ekstreemne kui sport, mida Jaanus pildistab, on ka fotograaf ise. Ta ei suuda minna lihtsamat teed, alati on ta valmis hea pildi nimel võtma riske, kui mitte ise, siis tema fototehnika osas juhtub seda päris sageli. Sageli tundub, et ka lihtsad asjad tuleb teha keeruliseks.

Tutvustan Sulle paari Jaanus Ree fotot, kus ta pildistas rulatajat läbi teiste silmade. Õigem oleks küll öelda, et läbi silma peegelduse. Koos Nikoni D810 kaameraga kasutab fotograaf NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR IIobjektiivi. Lisaks muidugi välklampe. Silmadena on kasutatud nii oma kassi kui naisterahvast, ekstreemsportlastest Jaanuse tutvusringkonnas puudust ei tule. Enamasti hakkavad need fotod vaatajatele kohe silma ja sageli öeldakse, et väga lahe idee ja suurepäraselt tehtud pilditöötlus! Kuid pean tunnistama, et sellist „lihtsat” teed pidi see fotograaf ei kulge. Kõik, mida Sa pildil näed, on sündinud läbi kaamera objektiivi ning pilditöötluse trikke siin kasutatud pole. Ja nii ongi!

Mind on jäänud vaevama vaid küsimust, et kas Jaanuse kass ongi nii flegma või kulus kiisu rahustamiseks suurem annus palderjani.

Fotod: Jaanus Ree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *