Fotograafid jäädvustasid Läti võimsa laulupeo ajalukku, Eesti suure Laulu ja -tantsupeo ettevalmistused käivad.

Läti vabariik tähistas oma 100. aastapäeva võimsa üldlaulupeo põhikontserdiga Riias Mežaparksi laululaval. Kuigi peost saab Riias osa ligi pool miljonit inimest, siis kohapeal näevad sündmust vaid osa neist. Nimelt on lätlaste laululava mitmeid kordi väiksem, kui sinna tahaks mahutada. Lõppkontserdil osales ligi 16 500 koorilauljat, kellest paljud neist jäid koos pealtvaatajatega ühislaulmisele, mis kestis koidikuni. Eestis on võimalus osa võtta ja kaasa elada XXVII laulu- ja XX tantsupeol “Minu arm” ja tähistame kaht suurt juubelit – 2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ning 85-aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda.

Laulu- ja tantsupeo traditsiooni on Eesti rahva jaoks võimatu alahinnata. See on suurim rahvast ühendav traditsioon läbi ajaloo. Seepärast on väga oluline jäädvustada see sündmus tulevaste põlvede jaoks nii kirjasõnasse, videosse, piltidesse ja muidugi südametesse. Parimaks mälupiltide värskendajaks on fotod. Selge, et tegelikult ei suuda foto või video edasi anda selle peo emotsionaalsust täielikult, kuid neile, kes on sellest ise osa saanud, on hea foto parim vahend mälestuste värvilisena ja värskena hoidmiseks.

Credits: Ilmars Znotins/ LNKC

Fotograaf Ilmars Znotins on pildistanud Laulu- ja tantsupidu nii Tallinnas kui Riias seekord võttis ta Riiga kaasa  tuliuue NIKON D850 kaamera ning kasutas ka uut lainurkobjektiivi AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

 

 

 

 

 

 

 

Ilmars Znotins jagas oma mõtteid oma uue varustuse kohta. Nimelt pole selliste massürituste pildistamisel iialgi kaamera resolutsiooni liialt palju. Selles mõttes on D850 igati võimekas kaamera. Kalasilmobjektiiv on teatud olukorras hea mastaapsuse edasiandja ning tekitab huvitava perspektiivi, teatud olukordades on see parim valik. Objektiiv on terava joonisega kuni kaadri servadeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *