Stuudio, mis mahub taskusse.

Ammu olen unistanud leida välgusüsteemi, mida võiks kasutada stuudios ja väljaspool seda, paraku pole leidnud sobivat alternatiivi. Siiani olen väljaspool stuudiot kasutanud Elinchrom Quadra süsteemi, kuid tegemist küllalt kohmaka ja mis peamine ikka väga kalli välgusüsteemiga. Teine võimalus on kasutada välklampe mida kasutatakse kaamerate peal, kuid kuigi on tegemist väikeste mõõtmetega  välklambiga on nende juhtimine kaamera menüü kaudu küllaltki ebamugav ja kui kasutada raadiolingi abil juhtimist, siis tuleb ühendada nii kaamera kui välklambiga eraldi saatjad-vastuvõtjad. Lisaks väikesele võimsusele ei kesta ka välklambi sisesed akud või patareid eriti kaua.

Nüüd on I Am Photographer ProShop esindusse tulnud müügile välklampide sari Godox AD200. Pisikeses kohvris on välklamp, mis põhimõtteliselt mahub ka taskusse ja pole suurem kui kaamera peale asetatav välklamp. Toiteallikaks on Li-Ion patarei, mis võimaldab teha kuni 500 täisvõimsusel sähvatust. Välklambil on vahetatav pea. Esimene sarnaneb kiirvälgu valgusallikale ja selle juhtarv on GN 52/ISO100 ning teine stuudiovälgu pea juhtarva on GN 60/ISO100. Suurema valgusjõu saamiseks on võimalik rakendada paralleelselt mitut välklampi. Välkude juhtimine käib saatja abil mis paigutatakse kaamera välgupesasse ja mis sisaldab suurt ekraani, kus väga lihtsa loogika abil saab juhtida kõiki välke TTL süsteemis, manuaalselt või stroboskoobina. Saatja välklampide juhtimiseks tuleb osta eraldi ja valida see vastavalt kaamera margile mida kasutate. On olemas saatjad. Nikonile, Canonile ja Sonyle. Vajadusel võib välklambiga ühendada ka sünkrokaabli ja juhtida välklampi käsitsi välklambi pealt. Sünkronisatsiooniaeg on neil välkudel toimiv kuni säriajaga 1/8000 sek. Viimane tähendab, et välguga on võimalik pildistada ka siis, kui objekt liigub kiiresti, on hüppel jne.

Komplektis oleva ühenduslüli abil saab kinnitada välklampi valgusstatiivi külge ning kasutada erinevat tüüpi stuudio vihmavarje. Lisavarustusena on võimalik kasutada ka valgusstatiivile kinnituvad vahendit, mis ühildub kas Bowensi või Elinchromi stuudiovahenditega.

Lihtne kaasa võtta, ei ole suur ja kaalub vähe. Juhtmevaba juhtimine ja loogiline, suure ekraaniga saatja, mis toimib kuni 100m ulatuses.

See välgusüsteem sobib hästi fotograafidele, kellel puudub oma stuudio milles välgusüsteem on paigas ja pidevalt tööks valmis. Kuid samas kindlasti väga suureks abiks fotograafile, kelle töö eeldab liikumist kliendi juurde ja loodusesse.

Järgnevalt toon välja Godoxi eelised:

  • Godoxi välk on kerge ja kompaktne.
  • Välklambi pead on vahetatavad (kaks pead komplektis kaasas) ja lisaks on võimalik juurde osta ka püsivalguse pea, mida on hea kasutada videograafidel.
  • Välgusüsteem töötab liitum-ioon akudega ning kestab väga hästi.
  • Kasutades valgusstatiive on võimalik kasutada enamikke Elinchromi või Bowensi stuudiovälkude softbokse, vihmavarje, snuute ja teisi valguse kujundamiseks vajalikke vahendeid.
  • Saatja on ehitatud väga loogilise ülesehitusega, on informatiivne ning kõik olulised funktsioonid on toodud nuppude alla, mistõttu on kasutamine mugav.
  • Saatja toimib kuni 100m ulatuses.
  • Välgusüsteemi kasutamine on lihtne ja mugav ning sobib ka algajale fotograafile.

Nüüd on võimalik igal tööpäeval tulla Godox AD200 välgusüsteemiga tutvuma kella 9.00-17.00-ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *