Nikon D500 on professionaalne poolkaaderkaamera

Nikon D500 on kaamera, mis sobib ideaalselt loodus- ja reisifotograafile, samuti neile kes soovivad pildistada sporti, kus määrav on kaamera teravustamine ja sarivõtte kiirus. Selliste omadustega kaamera fotograafide sihtgruppe huvitab veel kaamera ilmastikukindlus ning vastupidavus.

Millised omadused iseloomustavad veel seda kaamerat? Esimese positiivse kommentaarina ütlen, et tegemist on piisavalt kompaktse kaameraga, mis reisimiseks on oma omadustelt ideaalilähedane. Ma ei õhanud kordagi, et oleks mul kaasas Nikon D5. Olen igati nõus, Nikoni D500 võib pidada tõesti Nikon D5 väikeseks vennaks. Kiirus, suurepärane ISO ulatus ja pea müstiline autofookus! Need omadused on nii sarnased D5-ga ja see kõik on mahutatud oluliselt väiksemasse ilmastikukindlasse korpusesse. Autofookuse tase tuleb esile just eelkõige hämaras pildistamisel. Pimedates tem plites käis fookuspunkti fikseerimine tõeliselt ruttu ja eksimuseta. ISO 3200 on veel väga kvaliteetne ja tegelikult on võimalik pildistada ka palju kõrgema ISO-ga kui Lightroomis veidi müraeemalduse filtriga vaeva näha.

Mis puutub poolkaader sensorisse, siis peab tunnistama, et korraliku optikaga pildistades saab siiski väga hea heleduste ulatuse ning tausta udusus on mõnusalt pehme ja ühtlane.

Aku kestvus on selle kaameraga samuti piisav. Kõik võttepäevad sain hakkama ühe akuga ka siis kui pildistamist oli kogu päeva jooksul.

Praegu on meil paljudele Nikoni toodetele suvekampaania hinnad. Nõnda ka D500 on võimalik hetkel soetada 1799 Eur hinnaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *