50mm fookuskaugusega objektiiv sobib fotograafia õppimiseks

Fotograafia on tehniline ala ning seepärast tuleb selleks, et olla hea pildistaja, ennast tehnikaga kurssi viia. Internetis on palju videokursuseid, kus on võimalik teadmisi ammutada, kuid kui Sinus tekib mõni küsimus, siis pole selgitusi võtta. Seepärast valivad paljud fotograafia õppimiseks kursuseid, kus juhendaja asjad selgeks räägib ning vastab kõigile küsimustele. Pealegi on grupis õppimine sageli juba seltskonna mõttes huvitavam ning lisaks eeldab kursusele kohale tulemine seda, et Sa saad endale reserveerida aja, kus tegeledki õppimisega ning mitte keegi ega miski ei tule Sind segama.

Meie kursustel tehakse ka praktilisi pildistamisi ning seda peavad meie kursuslased väga oluliseks, sest ainult teooria baasilt tulemust ei saa. Maksab kogemus! Vaata meie suviseid ja sügisesi kursuseid siit ja registreeru juba praegu!

Sageli on enne kursust küsimused tehnika kohta ja sageli uuritakse, kas kaamera sobib üldse sellele kursusele või mitte. Kinnitan Sulle, et kõik kaamerad sobivad. Põhimõtteliselt võib ju pildistada ka nutitelefoniga, viimase puhul tekib vaid mure, et paljudel telefonidel puudub võimalus muuta programmis pildistamise seadeid. Sellegi poolest on ka nutitelefoni omanikel nii mõndagi kõrva taha panna, sest näiteks kompositsiooni õppides kehtivad reeglid samaväärselt nii peegel- , hübriidkaameraga või nutitelefoniga pildistades.

Enamikel juhtudel on oluline erinevus hoopis objektiivis. Soovitan ennekõike valida valgusjõuline objektiiv ning veendu, et fookuskaugus ei oleks mitte liialt pikk või siis vastupidiselt liiga lühike. Seepärast olen paljudele soovitanud 50 millimeetrise fookuskaugusega objektiivi, mille valgusjõud on f/1.4 või f/1.8. Sellel objektiivil pole muutuvat fookuskaugust, ehk rahvakeeli suumimise võimalust. Õppimise mõttes on see isegi hea. Selline objektiiv paneb algaja fotograafi liikuma, otsima sobivat võttenurka. Objektiivi võimas valgusjõud teeb jälle pildistamise lihtsamaks, kui valgustingimused pole kõige paremad. Ruumis ja tehisvalgustusega olukorras võib see olla tõsine probleem. Seepärast olen soovitanud kursuslastele lisaks olemasolevale KIT-objektiivile soetada juurde odav, kuid suurepärase pildikvaliteediga normaalobjektiivi, ehk objektiiv mille fookuskauguseks on 50mm. Selle objektiiviga saab teha erinevaid pilte, näiteks portreed ja kuna see teravustab ka päris lähedale, siis saab pildistada ka detaile. Paljud kiinduvad sellesse objektiivi väga.

Praegu on meie suvises kampaanias just Nikkor 50mm f1.8 objektiiv kõige soodsama hinnaga – ainult 205 Eur. Ja vastab tõele, et ka odavalt võib saada väga hea objektiivi. Tuleb olla vaid nobe otsustades!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *