Nikkor 105mm f2.8 Microga rauda pildistamas

Tegelikult on NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR II  väga mitmekülgne objektiiv. Reeglina teatakse seda kui liblikate, putukate ja õite ilu jäädvustamiseks sobivat objektiivi. See pole ainult nii! Mu sõber Aare Kembre ajas oma raudse iluduse suve hakul garaažist välja. See on kaherattaline, mis ei suuda ilmselt ühtegi tõelist meest ükskõikseks jätta. Niivõrd stiilipuhast ja nägusat mootorratast ei näe sageli.

Valisin kaameraks Nikon D850, mis jäädvustab pilte piisavalt väga detailselt ja 105mm fookuskaugusega objektiivi valisin selleks, et saada piisavalt pehmet tausta. Kroomitud ja lakitud pindade juures tuleb hoolega jälgida, et ei tekiks päikesevalguse peegeldusi. Samuti pole hea kui igal pildil vaatab peegelduselt vastu fotograaf. Selle probleemi täielikuks vältimiseks tuleks mootorratas viia stuudiosse, kus kasutatakse suuri softbokse, difuusereid või valgusboksi. Seekord sai lihtsamal moel pildid tehtud. Kasutasime Fahle maja kõrgeid seinu, mis päikese varjasid ning samas andis paekivimüüritis meeldiva neutraalse tausta.

Kui Sinus tekkis nüüd huvi õuetingimustes pildistamise vastu, siis tea, et mina tahan Sulle õpetada just valguse kujundamist, looduslikus keskonnas. Tule koolitusele!

 

 

Lisaks on mul palju pakkumisi just Sulle. Palun heida pilk pakkumistele ja võta julgesti ühendust.

Tekst ja fotod: Aivar Pihelgas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *