Rauast sõber pildile.

Kevad on aeg kui autod saavad talvisest soolast ja pigist puhtaks ning värske vahakihi selga. Miks mitte oma neljarattaline sõber üles jäädvustada. Seda ei pea tegema vaid müügikuulutuse tarbeks, vaid lihtsalt niisama, et jääks mälestus reisikaaslasest ja sõbrast. Leidke sobiv keskkond ja lükake autolt viimane tolm maha. Jagan Sinuga mõned nõuanded, kuidas oleks autost võimalik teha ägedamaid pilte.

  • Kõigepealt vali auto pildistamiseks õige objektiiv. Kuna auto pole just väiksemaid objekte, mida pildistada, siis tekib tahtmine kasutada lainurkobjektiivi. See pole siiski parim mõte. Nimelt moonutab lainurkobjektiiv oluliselt perspektiivi. Kõik mis objektiivile lähemal, kujutatakse oluliselt suuremana ning see, mis kaugemal jällegi väiksemana. Kui autot lähedalt pildistada saate suure esiosa ja väikeseks koonduva tagaosaga masina. Sulle sobiks kasutada objektiivi, mille fookuskaugus on pikem kui 50mm. Mõelge objektiivile NIKKOR AF-S 50mm f/1.8G See on ühtepidi piisavalt laia nurgaga, vähese moonutusega ning väga hea valgusjõuga objektiiv. Mis mitte vähe oluline! See objektiiv maksab vaid 249 Eur!
  • Probleem kaoks, kui pildistada autot täpselt küljelt, kuid siis kaob pildilt ruumilisuse effekt ning Sinu neljarattalisest jääb pildile vaid kaherattaline lame kujutis. Autot tuleks pildistada umbes 45 kraadise nurga all. Eelpool kirjeldatud objektiivi suur lahtine ava võimaldab teha selliseid pilte, kus taust jääb pehme ja ebaterav. See toob teravusalas oleva objekti veelgi paremini esile.
  • Kui tahad tausta kasutada ära liikumise edasi andmiseks, siis kasuta pikemat säriaega ja kaamera kaasavedamistliikumise suunas. Ehk proovi säriaegu alates 1/30 sek ja püüa mööduv auto hoida kaadris paigel pöördudes ise ühtlaselt liikumisele kaasa. Tulemus võib olla väga äge.
  • Kui on tahtmist mässata ja saada veelgi tublim tulemus, siis võiks objektiivi ees kasutada polarisatsioonifiltrit. Vaata objektiivi koorgi sisemiselt küljelt täpne filtri mõõt. Näiteks 50mm f/1.8 objektiivil on see 58mm. Sellise mõõduga polarisatsioonifilter maksab 99 Eurot. Polarisatsioonfilter eemaldab auto akendelt ja kerelt läiked ning peegelduva taeva asemel on rohkem näha autot ennast ja selles istuvaid inimesi.
  • Mõned autod on võimalik ära tunda juba üksikute detailide järgi. Siis võib iseloomustada autot ka nende kaudu. Iluvõre, logo, veljed või rooliratas on vaid mõned võimalused.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *