Hakka tõeliseks fotokütiks

Muutu tõeliseks fotokütiks ja taba hetki, millel pole fotograafi kohalolu märgatav. Lühikese fookuskaugusega (näiteks 18-55mm objektiiv) objektiivide puuduseks on see, et kui tahad pildistatavat suurelt kaadrisse saada, siis pead pildistamise ajal pildistatavale üsna lähedale minema.

Sageli on see lausa võimatu – linnud ja metsloomad ei luba kunagi inimest piisavalt lähedale ning põgenevad. Inimeste pildistamisel on lähedat pildistades puuduseks see, et pildistatav võib ennast väga ebamugavalt tunda kui fotograaf lausa „sülle ronib“. Pealegi on vahel nii mõnus pildistada inimest tema loomulikus käitumises, ilma igasuguse poseerimiseta. Seda saab teha vaid siis, kui asute ise piisavalt eemal, et mitte liigset tähelepanu äratada.

NIKKOR AF-P DX 70-300mm f/4.5–6.3G ED VR  on mõeldud kasutamiseks poolkaader sensoriga kaameratel. Objektiiv on varustatud nii pildistabilisaatoriga kui uut tüüpi autofookusseadmega, mida kutsutakse samm-mootoriga teravustamissüsteemiks. See töötab palju kiiremini kui senised süsteemid ja praktiliselt täiesti kuuldamatult. Eriti oluline on viimane siis kui teha videot. Nüüd ei ole praktiliselt enam seda muret, et objektiivi teravustamise töö müra salvestuks videosse.

Uus autofookussüsteem eeldab, et Sul on kaamera D7500, D5600, D5500, D5300*, D3400, D3300*, D500 või Nikoni DSLR kaamera uuem mudel.

Too sellel suvel kaugused lähemale ja saa haaravaid linnu ja loomapilte või taba oma lähedasi märkamatult pildistades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *