PyeongChang 2018: kaadri taga koos Nikon Professional Services töötajatega

PyeongChang taliolümpiamängud pakuvad sportlastele võimaluse särada maailma prestiižsemal spordisündmusel, kuid samavõrd oluline on see sündmus sadadele spordifotograafidele, kes kogunevad PyeongChang’is sportlaste saavutuste pildiliseks jäädvustuseks. Kõige kriitilisemate sportimomentide hõivamiseks vajavad kõik fotograafid korraga – parimat kaamera asendit, vaatenurka ja ajastust. See ei ole koht, kus võib riskida tehnika altvedamisega ja just siin tulebki appi Nikon Professional Services (NPS).

NPS on kohal maailma suurimatel spordivõistlustel, kaasaarvatud olümpiamängud. Näiteks oli NPS kohal 2010. aastal Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlustel iluuisutamises ja 2011 Leedus toimunud EuroBasket meistivõistlustel.

Kuid samuti ka meelelahutussündmustele nagu filmi- ja muusikafestivalid. NPS pakub fototehnika tugiteenuseid ka väiksematel kohalikel sündmustel nagu riiklikud spordi meistrivõistlused.

Taliolümpiamängudel on kohal 60 NPS töötajat 13 riigist, pakkudes tugiteenust 10 erinevas keeles. 

Tehes ettevalmistusi käesoleva aasta PyeongChang taliolümpiamängudele Lõuna-Koreas, otsustasime kaasata vanemad NPS tehnikud ja veteranid, kes osalenud 15 erineval olümpiamängul.

Taliolümpiamängudel PyeongChang’is on kohal 60 NPS töötajat 13 riigist, teenindades fotograafe 10 erinevas keeles. Projekti ettevalmistused algasid 2 aastat tagasi, lisaks D5 ja D850 kaamera keredele kuulub NPS inventuuri valik parimaid Nikkor objektiive. Täpne summa on konfidentsiaalne, kuid kogu varustuse väärtus on samaväärne “mitmesaja luksusauto” omaga.

NPS keskus asub taliolümpiamängude peamises ja teenindab kõiki atesteeritud pressifotograafe, sõltumata NPSi liikmelisusest. Pakutavate teenuste hulka kuuluvad kaamera ülevaatused, puhastamine ja remont – samuti tehniline nõustamine ja laenutusvahendid.

Professionaalsed Nikoni DSLR kaamerad suudavad pildistada allpool külmumise temperatuuri, kuid väljakutseid tekitavad ekstreemsete temperatuuride erinevused väli- ja sisetingimuste vahel liikudes. Saada olevate teenuste hulka kuulub ka unikaalsete talviste probleemide lahendamine – kondenseerunud aur objektiivides.

NPS Pyeongchangi depoo sisaldab ka uut varustust, mida pakub Nikoni gruppi kuuluv Briti firma Mark Roberts Motion Control (MRMC) poolt toodetud robot-kaugpildistamise lahendus.

Suured rahvusvahelised sündmused nagu olümpiamängud on tehnoloogilise arengu eesliinid.

Suured rahvusvahelised sündmused nagu olümpiamängud on tehnoloogilise arengu eesliinid ja mitmed pressiagentuurid MRMC Robotic POD (pilt ülal) taliolümpiamängude käigus. Uusim eemalt juhitav seade kasutab Nikon D5 kere ja on palju lihtsam kasutada eelmiste lahendustega võrreldes. Täpse suumimise, fokuseerimise ja pöörlemisega võimaldab Robotic POD pildistamist palju laiemas stsenaariumis.

Esmapilgul võib see tunduda stuudiovalgustusena, kuid tegelikult on tegu robotkaameraga – MRMC robot-liikumiskontrolli komplekt, milles on AF-S NIKKOR 200-500mm f / 5.6E ED VR objektiiv ja D5 kere kombinatsioon.

Kindlasti ei ole depoo kohal ainult fotograafide fototehnika probleemide lahendamiseks – NPS loodab toimida kui oaas mängude kõrgsurve keskkonnas, pakkudes fotograafidele ja tehnikutele väärtuslikku võimalust ideedest rääkimiseks ja jagamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *