SIRUI T-2005X statiivi ja G-20X pea ülevaade

Sirui on väga kiiresti tõusnud hinnatud tootjaks fotograafia toodete turul. Oleme oma klienti tarvis valinud välja meie arvates parima statiivi kuni 200 Eur hinnaklassis. T-2005 on Sirui T-seeria ehk reisija statiivide valikus suurim ja tema jalgade läbimõõt ning maksimaalne koormus jätavad selle grupi enamikud teiste tootjate alumiiniumist statiivid seljataha. T-2005 on kompaktne ja tema hind on samas hinnas konkureerivate tootjate väiksemate statiividega.

 

 

 

 

G20x pea – oma 36 mm palli ja eraldi hõõrdumise ning lukustusnuppudega on G20 selles hinnaklassis suurim pea nii oma massi kui ka maksimaalse koormusvõimsuse poolest, mis on peaaegu kahekordne selle all oleva statiivi poolest.”

Automaatselt lukustuv jala nurk – Kui statiivi jalad on asetatud 180° nurga alla võrreldes keskmise koonusega, siis lihtsalt tõmbad jalgu alla, see käivitab nurga lukustuse. Jalgade nurka saab hõlpsasti muuta, kas tõmmates jalgu alla või vajutades nurga lukustusnuppu sissepoole ja lükates jalga üles.

 

 

 

 

Seda tüüpi nurgalukku kasutatakse iga Sirui statiivi puhul, mis muudab Sirui statiivid mugavaks. Ühtlasi tähendab see, et Sirui disaini on põhjalikult testitud erinevates suurustes ja koormusindeksites statiividega.

 

 

 

 

 

T-2005 jalgade nurka saab seada kuni 84° väljapoole. Tänu sellele saab paigutada kaamera stabiilselt seisma minimaalselt maast 13cm kõrgusele. Sirui on väga hästi läbimõtelnud, kuidas statiivi stabiilselt kasutada nii pikalt, kui ka minimaalselt lahti tehtuna.

 

 

 

 

Sissetõmmatavad naeltega jalad – T-2005 statiivi jalgade all on naelad, keerates kummist jalgu saab naela kasutusele võtta, mis võimaldab statiivi kasutada libedal maastikul, näiteks jääl.

Sirui statiivide kvaliteetsust on märgata juba toote lahti pakkimisel. Statiiv on pakitud pehmesse kotti ja statiivi kõik alumiiniumpinnad on satiinpinnana viimistletud ja anodeeritud tumemustaga.

Kõik alumiiniumist töödeldud osad on kenasti viimistletud servadest ja sobivad kokku väga tihedalt. Näiteks on lõhe jalgadevahelise ühenduse ja esimese toruosa vahel nii väike ja tihe, et nad näevad välja nagu üks tükk alumiiniumist.

Need tolerantsid aitavad luua statiivi enamikes osades väga kindel tunde. Iga nurk lukustab hõlpsalt sisse ja välja ning samal ajal jalgade sektsioonid on tugevalt ja stabiilselt paigas.

Igapäeva töös T-2005 statiivi ja G20 sobivad suurepäraselt kokku ka statiivi kotis ja lisaks on kott väga nägus. G20 pea on hea valik ka pikematele objektiividele ja raskemate kaamerate keredele ning töötab suurepäraselt kokku suurema tehnikaga ka välitingimustes.

Jalgade lukkude vastupidavuse üldiseks tõmbasime ühe jala pikemalt välja, lukustasime jala. Seejärel paigutasime raskust otse pikendatud jalale veendumaks, kas jalg lukustus hakkas libisema või saavutati kõigi kolme jalaga määratud kandevõime. Võime kinnitada, et kõigi kolme jala lukud toetavad kindlasti maksimaalset koormust, mis on tootja poolt lubatud.

Proovisime ka pakasega kasutada statiivi. T-2005 jalgade lukud on kergesti haaratavad ja pööratavad paksude labakinnastega. G20 pea töötas väga hästi äärmiselt külmas, ei mingit märki kleepuvusest.

Lõpetuseks võime kinnitada, et komplekt on piisavalt kompaktne ja sobib enamike kaamerakottidega ning on väga kvaliteetselt alumiiniumist ehitatud. Statiivi on võimalik avada erakordselt kõrgeks ja ülemised 28mm torud kannavad ka raskemat fototehnikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *