Kuuldused Nikoni uuest hübriidist!

Ametlikku kinnitust pole, kuid juttude põhjal võib olla tõde, et sellel aastal ilmutab end lõpuks Nikoni uus hübriidkaamera. Nikoni arendust hübriidide teemal on oodatud juba mitu aastat. Praegu on selles valdkonnas liikumas Nikon 1 J5, mis iseenesest on päris tore kaamera kuid ei suuda võistelda siiski nende bränidega, milles uhkeldab täiskaader sensor.

Kuuldused annavad märku, et uus hübriid on tulemas täiskaader sensoriga ja mis eriti oluline – täiesti uue bajonetiga. Siiani on Nikon oma peegelkaameratel kasutanud bajonetti F ja selle läbimõõt on 44mm ja ääriku fokaalkaugus (bajoneti serva kaugus sensori tasapinnast) 46,5mm. Loodaval Z bajonetil oleksid need mõõdud vastavalt 49mm ja 16mm.

Muidugi tekib siin küsimus, et kuigi bajoneti muutmine on tehniliselt põhjendatud, et oleks võimalik konstrueerida suure sensori ja väikeste gabariitidega kaamerat, kerkib probleemina üles peegelkaamera objektiivide kasutatavus. Selleks tuleb jälle kasutada üleminekuid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *