Nikkori 35mm fookusega objektiiv saadaval mitmes variandis.

Fookuskaugus 35mm on küllalt laialdaste kasutamisvõimalustega ja seepärast üks ostetuim objektiiv. Tõepoolest seda objektiivi müüakse väga mitmes variandis ja seekord anname nõu milline objektiiv sobib just Sulle.

Enamasti on paljudel Nikoni komplektidena müüdud peegelkaameratel kaasas objektiivid fookuskaugusega 18-55mm või siis 18-105mm. Milleks oleks vaja osta veel 35mm objektiiv, kui see fookuskaugus mahub nagunii eelpool mainitud objektiivide vahemikku. Toome välja kaks väga olulist momenti. Esiteks on fikseeritud fookuskaugusega nn. „fiksobjektiividel“ reeglina tunduvalt kvaliteetsem joonis ning parem värviülekanne. Teiseks on püsiva fookuskaugusega objektiiv võimalik konstrueerida suurema valgusjõuga. Kui Sinu 18-55mm objektiivi valgusjõud on f/3.5-5.6, siis 35mm fookuskaugusega objektiivid on F/1.4 või f/1.8. Seega on nende objektiividega mitte ainult kvaliteetsem pilt vaid ka lihtsam pildistada nõrkades valgustingimustes.

NIKKOR AF-S 35mm f/1.4G on professionaalne fikseeritud fookuskaugusega lainurkobjektiiv f/1.4 avaga. Mõeldud kasutamiseks Nikoni FX-formaadis (täiskaader sensoriga) peegelkaameratega kuid sobib kasutamiseks ka koos DX (poolkaader sensor) kaameratega. Objektiivil on Nikoni teise põlvkonna vibratsioonivähenduse süsteem ja nanokristallkate, mis annab eriti selgepiirilise kujutise ka nõrgas valguses. Üheksa labaga ümar diafragma annab ühtlase ja väga ilusa bokeh-efekti. Kasutatakse sageli reportaažobjektiivina kuid vahel ka portreeobjektiivina, kus lisaks portreteeritavale on soov tuua pildile ka keskkond.

NIKKOR AF-S 35mm f/1.8G on mitmekülgne ja kerge objektiiv, milles on kombineeritud klassikaline fookuskaugus ja valgusjõuline ava. Sobib ideaalselt tänaval pildistamiseks, portreefotograafiaks looduses või laiade maastikupiltide tegemiseks. Mõeldud eelkõige FX kaameratele, kuid sobib ideaalselt ka DX kaameratega. Objektiiv on kompaktne ja kerge ning seetõttu soovitatud ka reisiobjektiiviks kõrge kvaliteediga reportaažide tegemiseks. Hind võrreldes eelmise objektiiviga on väga soodne! Seepärast on see hobifotograafide hulgas üks enim ostetud objektiive.

NIKKOR 35mm f/1.8G DX AF-S on 35 mm suure avaga objektiiv kvaliteetse optika ja kompaktsete mõõtmetega on mõeldud kasutamiseks Nikoni DX-formaadis kaameratega. Antud objektiiv ei sobi kasutamiseks täiskaader kaameratega. Omadused: maksimaalselt suur f/1,8 ava tagab ereda pildiotsija pildi ja on ideaalne pildistamiseks halbades valgusoludes. Kaameral on suur eraldusvõime ja kontrast ning vaikne automaatne teravustamine. Poolkaader kaamerate ees on objektiivi pildinurk vastav 52mm fookuskaugusega objektiivi vaatenurgale. Hinnalt on üks odavamaid objektiive, millel on muljetavaldav kvaliteet. Sobibhästi ka esimeseks portreeobjektiiviks. Selle objektiiviga saad terava joonise ja pehme iseloomuga taustad. Proovi. Sinu pildid saavad olema super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *