Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 ülevaade

Portreefotograafide igapäevatöös on enim rakendust leidvad fookuskaugused: 50mm, 85mm, 105mm ja 135mm. Sellest tulenavalt on muutunud väga populaarseks suum objektiiv 70-200mm. Nimetatud suumi vahemik sobib suurepäraselt portree- ja spordifotograafidele. Tegemist on objektiiviga, mis kindlasti kuulub paljude fotograafide fotovarustusse.

Kui varem oli arvamine, et need, kes ei jõua osta omale Nikon’i või Canon’i originaal objektiivi, valisid nö Tamroni, siis täna võib küll julgelt väita, et see, mida Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv ligi poole väikse eelarvega pakub on kindlasti oma hinda väärt.

Tamroni objektiiv kaalub 1500 g, seega on ta konkureerivast Nikkor objektiivist 70 grammi raskem. Kaalu erinevust tunned kindlasti juhul, kui seni oled harjunud pildistama 10-tunniseid pulmi kotitäie prime objektiividega. Tahaksin ära mainida, et kui oled harjunud kasutama Hold Fast Moneymaker kaamerarihmasid, siis pulmatrallis tihti võib juhtuda et tahtmatult lähed vastu manuaal fookuse või pildistabilisaatori nuppu ja muudad sellega kogemata objektiivi seadeid.

Objektiivi ehituses on kasutatud niiskus- ja tolmukindlaid tihendeid. SP 70-200mm G2 korpuse materjal on veidi olefoililine, ja seetõttu jäävad pinnakattele sõrmejäljed, kuid see ei takista käsitlemist.

Objektiivi jõudlus on sõltuv kaamerast, millega seda kasutatakse. Näiteks kindlasti on tulemus parem, kui kasutad Nikon D5 kaamerat võrreledes Nikon D3400 kasutamisega. Aga ma aiman, et enamus fotograafe, kes kasutavad nimetatud Tamron objektiivi panevad selle Nikon D750 või Nikon D7200 kaamera ette.

Nii nagu Nikon kasutab “Nano coating” tehnoloogiat on Tarmon kasutusele võtnud eBAND ja BBAR katted, mis tagavad suure kontrastsuse, teravad ja selged pildid. Probleemid tekivad vaid siis, kui pildistatakse otse suures valgusallikas, nagu päike; ja isegi siis on nad minimaalsed.

Objektiivi juures kasutab Tamron oma uut Ultrasonic Silent Drive motoorit, mis lukustub fookuse nii vaikselt, et see ei häiri isegi kõige vaiksemaid tseremooniaid. Kui kasutate Nikon D750 fookuspunkte kaadri serval, siis võib autofookus funktsioon olla võrreldes keskmiste iseteravustamispunktidega natuke puudulik. Kuid see puudulikkus tundus olevat mõjutatud ainult seisvate objektide puhul. Liikuvate objektide jälgimise korral toimis autofookus väga korrektselt ja kiirelt.

Muljetavaldav teravus isegi kõige laiema avaga. Arvan, et parim teravus on umbes 135 mm fookuskauguse ulatuses. Hinnaklassi silmaspidades olen kindel, et selle objektiivi ostu ei tule kahetseda. Kui Sul veel ei ole 70-200mm vahemikuga objektiivi, siis kindlasti enne ostu otsustamist proovi ka Tamroni objektiivi.

Fotograafide kogukonna suur huvi Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2  vastu on õigustatud, sest ta on tunduvalt odavam, kui Canon’i ja Nikon’i alternatiivid ja seda kvaliteeti kahjustamata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *