Milline on parim 360 kaamera blogijale aastal 2018?

Mida vajab youtuber aastal 2018 ühelt kaameralt? Usun, et iga blogija on huvitatud ennekõike keskendumast oma loo jutustamisele ja tehnika peab toetama jutustajat. Kaamera on tööriist, mille abil blogija viib vaatajad erinevatesse paikadesse, kohtuma erinevate inimeste ja kultuuridega. 360 kaamera aitab vaatajal paremini jutustusest osa saada.

Järgnevalt loetlen ära 10 olulisemat funktsiooni, mida youtuber oma kaameralt eeldab:
1. 360 foto ja video salvestus (foto puhul 360 RAW faili võimalus),
2. 360 livestream,
3. 360 timelapse
4. nutikas jälgija
5. bullet time
6. free capture töötlus
7. pildistabilisaator
8. kaamera lihtsat kasutamist koos nutitelefoniga
9. kergus, väiksus, monopodi ja endlikepi võimalus
10. ühte korralikku rakendust, mis neid kõiki funktsioone kaameraga lubab kasutada.

Tavalised fotograafia reeglid, näiteks “kolmandiku reegel” ei kehti 360 foto puhul. Kui Sa tavaliselt lapse sünnipäeval oled olnud kaamera taga ja eemalt pildistanud näiteks last tordilt küünlaid puhumas, siis nüüd oled Sa osa fotost või videost. Sa saad sel ajalooliselt olulisel hetkel olla lapse kõrval, sest 360 kaamera salvestab kõik, mis ümber tema toimub. Kui tavalise kaameraga pead kaadrit valima ja panema paika, et mis pildile jääb, siis 360 kaamera puhul viid Sa kaamera võrdlemisi lähedale põhisündmusele ja jäädvustad hetked.

Kui tavaliselt 360 kaameraga pead Sa hoidma kaamerat siiski püsti ühes kindlas asendis, siis Insta360 One kaamera sisse on ehitatud pildistabilisaator ja Gyro, siis nemad võimaldavad Sul kaamerat hoida ükskõik millises asendis. Üks asi vähem muretseda. Lisaks suudab Insta360 One kaamera jäädvustada liikuvat olukorda justkui eemal lendav kaamera. Sina kõnnid tänaval ja hoiad kaamerat endlikepiga enda ees ning jalutad. Kaamera kaotab pildilt ennast ja endlikepi, jättes mulje, et kaamera lendab Sinu ees ja jälgib Sinu liikumist. Vaatajale jääb mulje justkui oleksid kasutanud drooni oma jutustuse edastamiseks, kuid tegelikult tegid seda lihtsa Insta360 One kaamera abil.

Insta360 One on tõesti väga pisike kaamera ja teda saab lihtsalt oma nutitelefoni külge kinnitada. Tänu sellele on koheselt nutitelefoni ekraanilt näha pildistamise või video salvestamise eelvaade.

Kui oled kaamera kinnitanud nutitelefoni külge, siis automaatselt käivitub Insta360 One rakendus. Insta360 One nutitelefoni rakendus on suurepärane. Blogijal on võimalus aktiveerida nutikas jälitaja ehk tracking. Pannes trackingu jutustaja peale ja liikudes kaamera läheduses jääb juba kaamera hoolitseda, et jälitatav objekt oleks vaataja jaoks pidevalt fookuses.

Free Capture ehk vaba salvestus. Esmalt Sa salvestad video ja pärast salvestuse lõpetamist Sa hakkad nutiseadmes valima, et mida Sa tehtud salvestusest nüüd vaatajateni viia tahad. Ehk siis paned kokku oma jutustuse. Selle tegemine on niivõrd lihtsaks tehtud. Käivitad selle esialgselt salvestatud video ja siis justkui hakkad uuesti seda sama videot salvestama. Nüüd aga hoiad Sa nutiseadme ekraanil salvestamise nuppu all nendel hetkedel, mida soovid oma uude jutustusse üle kanda. Eriti lahe on see, et 360 video puhul saad Sa valida vaatenurka kallutades või keerates nutiseadet. Valid vaatenurga, mille kannad oma jutustusse. Lisaks saad suumida sisse või välja video salvestamise käigus. Nii kaua kuni Sa hoiad salvestamise nuppu all, nii kaua Sa ka uut videot salvestad. Kui lased salvestuse nupu lahti, saad teha väljalõike, siis valid nutiseadet keerates uue vaatenurga ja kui oled valmis, vajutad uuesti salvestamise nupu alla ning jätkad loo salvestust. Tekib tunne nagu töötluse käigus läheksid oma elu olulistes hetkedes tagasi sooviga mängida need ette uuesti ja paremini.
Jah on olemas tarkvarasid, millega saad seda teha ka arvutis, kuid tegelikult oleme ausad, tehes seda Insta360 One ja nutiseadmega, on see tehtud imelihtsaks. Sa saad perspektiivi iga hetk muuta. Sinu valida on telefoto, normaal, lainurk, ultra-lai, kalasilm või isegi väike planeet – kadreerid video täpselt nii nagu soovid. Insta360 One rakendus võimaldab Sul salvestatud 360 videomaterjali vaadata ja samaaegselt toota sellest uus Full HD salvestus.

Insta360 One on üks vähestest 360 kaamerastest, mis salvestab fotosid Adobe DNG RAW formaadis.

Insta360 One kaamera puhul saad kasutada pikemat ja ka kiiremat säriaega. Seda kuni 1/4000. Kõige aeglasem säriaeg on 60 sekundit.

Bullet time – Saad keerutada kaamerat nööriga enda ümber ja salvestad videot kiirusega 120 kaadrit sekundis või kuni 240 kaadrit sekundis. Ka seda salvestist saad Insta360 One rakenduse abil töödelda ja toota just Sulle meeldiva jutustuse. Videos jääb tunne, et kaamera lendab justkui droon ümber Sinu. Suurepärane viis viia vaatajad sündmuspaika ja lasta neil osa saada Sinu kogetust.

Live Streaming on moodne sõna tänases sotsiaalmeedias. Loomulikult saab Live streamingut teha nutitelefoniga. Kuid nutitelefonid täna näitavad ainult ühte osa keskkonnast ja selleks, et kõik kaamera ümber sotsiaalmeedias eetrisse lasta on vaja 360 Live Streaming kaamerat. Näiteks kinnisvaramaaklerid on hakanud ühe enam kasutama live streaming võimalust. Kindlasti leiavad peatselt enda jaoks live streamingu kasulikkuse ka paljude teiste eluvaldkondade esindajad.

Täna on endiselt suur liiklus kaubanduskeskuste toidupoodides. See tähendab, et see on hea koht toodete esitlemiseks. Kõik toidupoeketid aga tegelevad juba epoe tellimuste lahendustega. Pikas perspektiivis võib see tuua kaasa väiksema liikluse suurtes kaubanduskeskustes. Loomulikult tegelevad ka kaubanduskeskused uute lahenduste otsimistega, et millega tulevikus tagada liiklust. Kuid mõtleme nüüd korraks, kus lisaks kaubanduskeskustele täna on inimesed? Nad on sotsiaalmeedias. Täna panustab Facebook ise ka palju, et inimesed kasutaksid rohkem Live Streamingut. Seega tuleb meil mõtelda, kuidas oma tooteid tutvustada sotsiaalmeedias tarbijatele. Jah, üheks lahenduseks on toota videoid tooteesitlustest, kuid see on kulukas ja aeganõudev. Lihtsam viis on olla loov, teha Live Streaming esitlusi sotsiaalmeedias ja saada sel hetkel sotsiaalmeedias olevaid inimesi ennast kuulama ja vaatama. Kui oled hea toote või teenuse esitleja, siis Live Streaming on suurepärane võimalus. Kui Sa oled seotud toodete või teenustega, mis ei vaja maitse- või lõhnameeli, siis 360 kaamera pakub siin väga laialdasi võimalusi. Loovat proovimist.

Insta360 One on suurepärane valik blogijatele, kes soovivad oma loo kiirelt ja lihtsa töötlusga vaatajateni viia. Blogijad vajavad võimalust salvestada lugusid liikumise pealt ja see eeldab väga head pildistabilisaatorit. Insta360 One pildistabilisaator on suurepärane. Kuna Insta360 One kaameral on unikaalseid funktsioone, siis ma väga soovitan teha pilte ja videoid, mida Sa varem pole saanud teha teiste kaameratega. Insta360 One aitab Sul alustada enda lugude jutustamist uuel viisil! Kaamerad on Tallinnas kohapeal olemas ja kuna ise oleme proovinud, siis oskame ka juhendada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *