Magic Leap AR-prillid tulevad müügile 2018. aastal

Mitu aastat on Magic Leap andnud salapäraseid vihjeid maailma muutvast liitreaalsuse seadmest, teenides seeläbi investoritelt sadu miljoneid dollareid. Tänaseks on neil ka näidata midagi päris käega katsutavat. Tutvuge Magic Leap One seadmega, mis on arendajatele saadaval järgmisel aastal.

Mis puudutab Magic Leap One võimalusi, siis tundub, et see saab olema sarnane AR funktsioonide lahendus, mida oleme näinud Microsoft HoloLensi ja ARKit iOS lahendustes: digitaalne graafika sujuvalt ühendatud reaalmaailmaga ja selles saab liikuda.

Magic Leap loodab “digital lightfield” tehnoloogia abil muuta need arvutis loodud elemendid välja paistma autentsed, füüsilised objektid, mis on sündmuskohal.

Arendatav “lightfield photonics” toodab digitaalset valgust erinevatel sügavustel, mis seguneb sujuvalt loodusliku valgusega ja selle eesmärgiks on toota reaalses maailmas eksisteerivad elulaadsed digitaalseid objekte. See täiustatud tehnoloogia võimaldab meie ajul loomulikult töödelda digitaalseid objekte, seda samamoodi nagu me tajume täna reaalmaailma objekte. Sellest tulenevalt muutub virtuaalmaailmas pikemalt viibimine mugavamaks ja meeldivamaks.

Täna on toote kohta veel üksikasjad  üsna vähe – Magic Leap ütleb, et toode võib saadavel tulles teistsugune välja näha. Kuid paistab, et peakomplekt saab oma toite väikesest seadmest, mida kantakse vööl ja nimetatakse Lightpackiks. Võrrelge seda HoloLensiga, mille puhul kogu komplekt paikneb peas.

Peakomplekt kasutab tehnoloogiat, mida nimetatakse “digital lightfield” (Credit: Magic Leap)

Täiendav arvutiühendus ei ole vajalik ja tootega tuleb kaasa kontroller. Ilmselt toetatab seade žeste ja häälkäsklusi.

Kuulujuttude põhjal hakkavad AR objektid suhtlema reaalmaailma objektidega ja samas saavad olla ka ise püsivad. Teisisõnu, arvutipõhine droid suudab tuvastada, kus Sinu diivan ruumis asub ja kui oleta paigutanud oma elutoa seinale suure ekraaniga AR TV, siis see AR TV on seinal samas kohas ka järgmisel päeval tagasi tulles.

Prillid on saadaval kahes suuruses, mida saab kohandada vastavalt vajadusele. Integreeritud helisensorid ja kaamerad jälgivad kasutaja liikumist ruumis.

Üks detailidest, mida veel tuleb välja tuua, on aku kestvus. Endiselt on probleemi nende kõrgekvaliteediliste vidinate vajadus seinakontakti järele. On tõenäoline, et Magic Leap töötab selle kallal ja me peaksime selle kohta lisateavet saama koos spetsifikatsioonidega, mida loodame lähitulevikus näha.

Tundub, et Magic Leap One tuuakse turule sarnaselt Oculus Riftile – ennekõike ligipääs beta-versioonis neile inimestele, kes soovivad selle sisu kodeerida ja on valmis maksma kõrget hinda privileegi eest. Huvitatud saavad praegu registreeruda, et saada täpsemat teavet 2018. aastal. Me ei usu, et prillid tulevad tarbijatele müügile lähitulevikus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *