Reisile minnes sobib hästi pikema suumiulatusega objektiiv

Saabuvad jõulupühad, aastavahetus ja talvine koolivaheaeg on paljudele perekondadele traditsiooniline puhkusereisi aeg. Kui tegemist pole just pildistamiseks planeeritud reisiga, siis sageli jääb peegelkaamera koju kapinurgale oma aega ootama. Põhjus peitub enamasti kohmakas ja hulgaliselt lisatarvikutest koosnevas komplektis, millega tegeleda ei viitsita. Telefon ajab enamustes olukordades asja ära…

Tegelikult on peegelkaameraga pildistades mitte ainult parem pildikvaliteet vaid tänu pikale suumobjektiivile ka võimalusi tunduvalt rohkem. Seepärast soovitan reisimiseks kaasa võtta pika fookuskauguste vahemikuga objektiivi. Üheks selliseks on:

Objektiiv 18-200mm f/3.5-5.6 on kompaktne ja suurele fookuskaugusele vaatamata kerge (565g). Sobib hästi reisiobjektiiviks, sest katab ära enamus olukordi mis pildistades ette tuleb. Sul ei kulu enam aega objektiivi vahetamiseks. Lihtne on pildistada nii maastikke, arhitektuuri kui püüda eemalt tabada portreesid. Objektiivil on tõhus pildistabilisaator, mis aitab saada teravaid pilte ka käest pildistades.

Mõned nõuanded reisipiltide tegemisel.

– Püüa leida pildistamisel üles just need paigad ja olukorrad, mis kõige enam iseloomustavad selle piirkonna eripära. Just see on see, mida Sa ise ikka ja jälle tahad uuesti piltidelt kogeda ja selle vastu tunnevad ka kõige rohkem huvi Sinu sõbrad.

– Kasuta pika suumivahemikuga objektiivi võimalusi. Pildista nii laia nurgaga ja anna sellega edasi üldvaateid ja kirjelda keskkonda milles viibid. Seejärel leia põnevaid inimesi ja objekte, mille kaudu saad jutustada tegevusi ja olukordi. Ning lõpuks lisa (kasutades suure fookuskauguse (näiteks 200mm) kitsast vaatenurka ning pildista mõningaid detaile.

– Inimeste pildistamisel on sageli kasulik kui jääd ise märkamatuks. Sellel on mitu head põhjust: esiteks jäävad inimesed pildile loomulikena, puudub poseerimine ja n.ö. „esinemine“ fotograafile. Salaja pildistatud fotode eest ei osata ka raha nõuda. Pika suumiga on selliseid pilte päris mugav teha.

 

 

 

 

 

 

Olgu see telefon või peegelkaamera. Püüa ikka alati hoida hinnalisi seadmeid oma läheduses. Paraku on see enamustes kohtades nii – kus liigub turiste, seal on kerge saagi peal väljas ka taskuvargaid.

Lisaks tuleb uuel aastal hakata arvestama 25. mail 2018 jõustuvs GDPR seadusega, mis hakkab mõjutama pildistamist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *