Kumb osta Nikon D7500 või D7200?

Minult on küsitud: „Kes üldse tänapäeval ostab enam peegelkaamerat? Nüüd teeb selle töö ära mobiiltelefon või hübriidkaamera!“ Võibolla on neil õigus. Telefon teeb tõesti väga hea pildi, aga seda selleks, et pilti sotsiaalmeedias või teises telefonis vaadata. Midagi enamat on telefoniga palju tahetud. Hübriidkaamera on juba palju võimekam tööriist ning juba täiskaadriga hübriidide puhul pole sageli võimalik eristada faili kvaliteeti peegelkaamera omast. Hübriidkaamera eripäraks on kompaktsus ja kaamera korpuse kergus.

Kui oled aga tõsimeelne fotograafia huviline, kellele ei ole oluline pelgalt suvalisest klõpsatusest sündinud pildi esmane emotsioon vaid midagi palju enamat – sellest saab fotograafi poolt loodud teos.

NIKON D7200 on käesoleva sarja eelmine mudel.

Kaamera esi- ja pealmine külg on magneesiumsulamist. See annab kaamerale jäikust, vastupidavust ning ka korraliku ilmastikukindluse. Ergonoomika on suurepärane nagu Nikoni pro-sarja keredelgi tavaks. Kõik olulised funktsioonid on toodud nuppude alla ning kaameral on kaks juhtrullikut – üks taga, ja teine esiküljel päästiku all nagu pro sarja keredel. Kaamera 24 megapikslisel sensoril on low-pass filtrilt kõrvaldatud pilti udustav kiht nagu näiteks Nikoni D810 kaamera sensorilt. ISO vahemik on 100-25600 ja mustvalgel fotol laiendatav veel kuni 102400-ni. Mälupuhver on kaameral ka päris korralik 18 (14-bitist) või 27 (12-bitist) RAW faili ja kuni 100 JPG faili kiirusega 6 kaadrit sekundis. Kaamerasse on sisse ehitatud WiFi ja NFC funktsioonid.

Mida pakub kaamera NIKON D7500.

Endise 24 megapiksli asemel 21 megapikslit. Kuid siin ei saa rääkida tagasiminekust. Kõik mida suudab antud sensor koos pildiprotsessor EXPEED 5-ga on fotograafile olulisem kui megapikslite hulk. Võimalus filmida 4K videot koos võimalusega edastada videosignaali HDMI kaudu! Arvestada tuleb, et 4K videot salvestades on resolutsioon 3840X2160 pikslit. Väga suur ISO ulatus (sama, mis D500 kaameral) 100 kuni maksimaalse 1 640 000! Sarivõtte kiirus on 8 kaadrit sekundis ja oluliselt on suurenenud ka mälupuhvri suurus – D7200 oli see 18 RAW faili, uuel D7500 on see 50 RAW-i.

Kokkuvõttena võib öelda, et mõlemad kaamerad on kõrge tasemega fotode tegemiseks väga sobivad. Soovitan soetada need juhul kui olete välja kasvanud D3000 või D5000 sarja kaameratest. D7500 kasuks räägib see, et hetkel on ta poolkaadrite moodsaim sõna! D7500 hind on see-eest eelmisest mudelist tunduvalt soolasem. Kes tahab väga head kaamerat ja mõõduka hinnaga võiks siiski mõelda D7200 mudeli peale.

Mõlemad kaamerad on ehitatud kestma ja nende korpused on ilmastikukindlad nagu on juba pro sarja kaamerad. Sobib hästi ka universaalseks reisikaameraks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *