Kuidas saada pildil värvid korda?

Lastolite EzyBalance on hallkaart fotograafidele, kes soovivad veenduda, et fotol on täiuslikud värvid. Me saame värve paika määrata pildistamise ajal kaameras või siis hiljem pilditöötluse käigus.

EzyBalance hallkaardid on saadaval kolmes erinevas suuruses: 30cm, 50cm ja proffidele mõeldud 75cm. Igal hallkaardil on keskel sihtmärk. See on ennekõige lihtsustamaks fookusseerimist, kuigi värvustasakaalu kontrollimiseks pole teravustamist vaja.

Lastolite EzyBalance hallkaardid võtavad kotis väga vähe ruumi, sest need on lihtsalt kokkuvolditavad, et siis pakkida kaasasolevasse pisikesse kotti. Hallkaart kuulub iga endast lugupidava fotograafi fotovarustuse hulka ja on alati fotograafiga kaasas, osa tema suurest fotokotist.

Värvustasakaalu pildistamiseks on kolm võimalust:

  1. Pildistamist alustades pildistad ennekõike üles samades valgustingimustes hallkaardi ja siis plaanitud fototsessiooni. Kui pildistamise oled lõpetanud ja avad pilditöötlusprogrammi, siis seal valid kõik need pildid hallkaardist kuni viimase fotosessiooni fotoni. Hallkaardi fotol valid punkti, millega määrad ära õige halli tooni ja sellega koos juba kõikidel blokki valitud fotosessionifotodel. Loomulikult on see võimalik üksnes RAW failidega tööd tehes.
  2. Määra kaamera valgetasakaalu sate PRE (Nikoni kaameratel) ning seadista kaamera mõõtma hallkaardilt valgetasakaalu. Suuna kaader hallkaardile nii, et kogu kaader oleks kaetud halliga. Vajuta päästikut. Kaamera salvestab seaded ning pildistades saad valgetasakaalu täpse.
  3. Modelli pildistades tee esimene foto alati nii, et ühel pildil on modell ja hallkaart. Veendu, et Sul jääks sellele fotole pisut päevapalgust ja pisut tehisvalgust. Nagu eelnevalt juba kirjeldatud, muudab see vajadusel värvide õigeks saamise hästi lihtsaks. Kui kõik fotod on pilditöötluses blokki võetud, siis tänu sellele, et hallkaardile jäi näha nii päevavalgust kui tehis valgust, saad Sa nüüd hallkaardil erinevaid punkte valida ja neid valides saad lihtsalt kujundada lõpliku foto värvide toone.

Kui fotograaf kasutab ruumis ainult aknast tulevat päevavalgust, siis on lihtne teha esimene foto hallkaardist ja järgnevalt selle foto alusel kaamerale kohe teada anda see õige 18% hall värvitoon. Seni kuni nüüd pildistamise asukohta ei muudeta on automaatselt kaameral paigas õiged värvid. Kui pildistamise asukohta muudetakse, tuleks lihtsalt uuest pildistada hallkaarti ja selle alusel määrata kaameras halltoon paika.

Nipp, kuidas saada sügisesed värvitoonid hästi fotol esile. Leia loodusest koht, kus modelli taustale jääb palju kollaseid, punaseid sügisesi puulehti. Pane statiivile üks väike speedlight välk, mille ette paiguta sinine geelfilter. Tee esimene foto modelisst ja hallkaardist ning pärast pilditöötluses saad valida soojemaid värvitoone väga lihtsalt. Sinine geelfilter aitab kõiki värve külmemaks muuta.

Lastolite EzyBalance hallkaart on suurepärane kingituse idee tuttavast fotohuvilisele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *