Õhus hõljuv nutikaamera hakkab jälgima kodu

Viimaste aastate trendiks on olnud muuta mitmed kodused majapidamistarbed hõljuvaks. Kellad, lambipirnid, vinüülplaadi mängija ja LG Bluetooth-kõlarid on pandud magneti jõul hõljuma. Oleme isegi näinud juba pilve kujulist hõljuvat laualampi või hiirepadja kohal hõljuvat hiirt. Sel korral saame tuttavaks tootega Moon ehk hõljuv kaamera, millel on palju erinevaid funktsioone.

Olemuselt on MOON põhifunktsiooniks olla nutikas turvamonitor. Seadmel on nii heli-,  kui ka liikumisdetektori funktsioonid, nii et kui ta midagi kuuleb või näeb, siis loob ta koheselt omaniku nutitelefoni ja kodu vahele otseühenduse. Samuti tähendab see  nutikat kahesuunalist kommunikatsiooni, ehk siis saate sissetungijat oma röögatusega ehmatada või kallimale ütelda, et oled teel koju.

Süsteemi kaudu saab kontrollida kõiki teisi koduseid nutikaid seadmeid

Toote loojad, 1-Ring, planeerivad Moonist teha keskse Smart Hubi, mis suudab ühendada kõik koduseid nutikaid tehnika seadmeid. Selleks on juba praegu MOON valmis toetama suhteliselt paljusid koduautomaatika standardeid. Sealhulgas IFTTT ja Amazon Alexa, ja toode ühilduv Google Home, Apple HomeKit ja Samsung SmartThings lahendustega. Lisaks Wi-Fi-le ja Bluetoothile suudab seade suhelda ka Z Wave’i, Zigbee ja IR Blasteri protokollidega.

Seade on varustatud mitmesuguste temperatuuri-, niiskus-, valguse- ja CO2-anduritega ning 5-megapiksline kaamera, mis suudab salvestada kuni 1080p Full-HD videot. Seadmel on ka öise nägemisvõime, kolm müra summutavat mikrofoni ja kaamera laeb ennast juhtmevabalt hõljudes.

Mis siis selle hõljumisega on? 1-Ring väidab, et see on rohkem kui lihtsalt visuaalne trikk, mis võimaldab sujuvalt ja stabiliseeritult pilti kontrollida kogu 360 kraadi ulatuses. Kas see on sujuvam kui tavaline pöörlev mittehõljuv kaamera? Me ei ole nii kindel, kuid levitatsiooniline disain on kahtlemata lahe, ja see on kindlasti kõige ägedam point asja juures.

Võrreldes sarnaste nutikate kaameratega nagu Nest Cam, võib Moon kindlasti uhkustada laia funktsionaalsusega ja samuti laia integreerumisega erinevate Interneti-seadmetega, mis muudavad ta üsna stiilseks nutikeskuseks. Praegu on süsteem müügil Indiegogo keskonnas hinnaga alates 217 dollarit ehk 185 eurot. Lõplik jaehind saab hinnanguliselt olema 330 USD ehk 282 eurot, mistõttu on ta suhteliselt konkurentsivõimeline nutikaamera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *