Nikon W100 – kaamera pere kõige noorematele

Kutsume isasid ja emasid veetma lastega koos aega pildistades. See on üks mõnus koosviibitud aja ja ühistegevuse võimalus. Tänased kaamerad on head õpetajad. Märka enda ümber maailma, taba hetke leia emotsioon. Lapsed taipavad peadselt, et kaamera ees on väga lahe ka olukordi lavastada ning üksteise tegemisi jäädvustada. Kaamerast on kohe võimalus kontrollida tulemust. NIKON W100 on lihtne kasutada, ega pole liialt kallis ost. Kaameraid on pakkuda suures värvivalikus ning need on nii põrutus kui veekindlad ning seepärast pole karta ka kaamera purunemist. Kaamera menüü on üles ehitatud piltide kaudu, seepärast omandavad lapsed väga kiiresti kaamera menüü kasutamise.

Mida on pildistamises nii head, et just seda lapsele õpetada?

  • Fotograafia õpetab märkama ja nägema. Märgata huvitavat olukorda, pildistamist väärivat situatsiooni või detaili. Kuna enamuse informatsioonist meid ümbritseva maailma kohta same nägemise kaudu, siis õppida nägema ja märkma on lapse arengu jaoks oluline oskus. Pealegi näeb laps maailma teiselt kõrguselt kui oleme harjunud nägema. Te üllatute kui erinevad on laste tehtud pildid!
  • Fotograafia nõuab püsivust ja keskendumist. Selleks, et pildistada tuleb peatada hetk, järelikult tuleb ka endal hetkeks peatuda ja ja viivuks keskenduda, et see hetk kinni püüda. Püsimatus on ja keskendumishäired on paljude tänaste laste probleem.
  • Fotokaamera abil on võimalik arendada nii lapse loomingulist potentsiaali kui oskust jagada enda kogetud hetki oma perekonna ja sõpradega. See annab võimaluse suhelda ja annab võimaluse saada oma loodud piltide läbi positiivseid emotsioone ja tunnustust.
  • Fotokaamera kasutamine annab sageli võimaluse aktiivselt liikuda. Pildistada võib pea kõike ja kõikjal. Samas pead olema piisavalt kiire, et olla õigel hetkel õiges kohas.

Kaamerale pakutakse kaasa ka lastepärast seljakotti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *