Lonely Planet valis Tallinna parima hinna-kvaliteedi suhtega reisikohaks maailmas.

Maailma suurim käsiraamatute kirjastaja Lonely Planet valis Tallinna parima hinna ja kvaliteedi suhtega reisikohaks 2018. aastal.

Lonely Planeti arvates Eesti pealinn on kompaktne, moekas ja suurepärase hinna-kvaliteedi suhtega sihtpunkt. Vanalinn on Ida-Euroopa üks armsamaid ja seda saab avastada jala. Lonely Planeti arvates üks parimaid tasuta asju siin on Linnahalli tohutul katusel Läänemere vaadete ja suurepäraste linnapanoraamide imetlemise võimalus. Võtsime ka meie oma fototehnika ja käisime Lonely Planeti soovitusel seda ilu nautimas. Valisime jalutuskäigule kaasa: Nikon D750 kaamera ja kaks objektiivi NIKKOR AF-S 24mm f/1.4G ED ja NIKKOR AF-S 35mm f/1.4G.

Kui 35mm fookuskaugusega objektiiv on selline klassikaliselt tänavafotograafias kasutatav, siis 24mm fookuskaugus peaks andma piisavalt laia vaatenurga. Sageli väga laiade vaatenurkade kasutamisel tekib perspektiivimoonutus, mis venitab kujutise „avaramaks“ silma piiri suunas, ehk eemal olevad objektid tunduvad veelgi kaugemal ja kujutatakse kaadris tunduvalt väikesematena. Selleks, et tagaplaani mitte kaotada, ja vaatenurk poleks liialt kitsas on 24mm fookuskaugus hea variant.

35mm fookuskaugus sobib väga hästi linnaruumis pildistamiseks kui pildis on ka inimesed. Kasuks tuleb objektiivi suur valgusjõud, mis annab võimaluse pildistada öises või hämaras keskkonnas. Samuti on objektiivi eripäraks, et lisaks väga teravale fooksuses olevale kujutisele on võimalik saavutada väga pehme joonisega taust.

Tekst ja fotod: Aivar Pihelgas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *