NIKON Z 7 JA Z 6 RAW-VORMINGUS VIDEOVÄLJUND

Nikon Z-seeria muutub veelgi võimsamaks: paigaldades püsivara ver. 2.20 enda Z6 või Z7 kaamerasse, lisad CFexpressi mälukaartide toe; ja lood võimaluse hakata tarbima RAW-videoväljundi funktsiooni tasulist teenust.

Nikon teatas 17. detsembril 2019, et täiskaadriga peeglita kaamerate Z 7 ja Z 6 jaoks võimaldatakse RAW-vormingus videoväljund. Täiendus tuleb püsivara versiooniga 2.20.

Nikon on esimene kaameratootja, kes võimaldab RAW-vormingus videoväljundit otse täiskaadriga peeglita kaamerast HDMI kaudu. Kaamerate Z 7 ja Z 6 kasutajad saavad väljastada 12-bitist RAW-vormingus videovoogu välisesse salvestisse Atomos Ninja V, mis kuulub Nikon Z 6 elementaarsesse filmimiskomplekti¹. ². Videovoog salvestatakse ProRes RAW³ vormingus, mis säilitab värvitäpsuse ning suurendab helendite ja varjualade detailsust. Filmijad saavad kasu järeltöötluse maksimaalsest paindlikkusest ilma redigeerimist aeglustamata: see on ideaalne HDR-töövoogude jaoks.
Pärast püsivara värskenduse 2.20 allalaadimist saab Nikoni teeninduskeskustes kaameratesse Z 7 ja Z 6 installida RAW-vormingus videoväljundi toe 199 € tasu eest. Muidu on see teenus tasuta kõigi Nikon Z 6 kaamerate puhul, mis on ostetud Z 6 elementaarse filmimiskomplekti osana.

Parem pildikvaliteet on Nikon Z-seeria alustalaks ja RAW-vormingus videoväljundi võimaldamine on oluline täiustus kõikidele videograafidele. Z-seeria reageerib jätkuvalt kasutajate muutuvatele vajadustele ning pakub püsivara uuenduste kaudu järgmise põlvkonna funktsioone.

—————————————————————————————————————-

¹ Valmistage oma Z 7 või Z 6 kaamera 12-bitise RAW-videoväljundi jaoks ette. RAW-vormingu aktiveerimiseks laadige alla püsivara värskendus 2.20 ja viige seejärel kaamera Nikoni teeninduskeskusesse. Teenus on tasuline. Lisateabe saamiseks pöörduge Nikoni kohaliku teeninduskeskuse poole.
Laadige alla püsivara 2.20 kaamerale Z 7.
Laadige alla püsivara 2.20 kaamerale Z 6.
Leidke Nikoni teeninduskeskus siit.

² Nikoni RAW-videoga ühildumiseks võivad ka Atomos Ninja V välised salvestid vajada püsivara uuendust. Lisateavet leiate Atomose veebisaidilt.
³ ProRes RAW on Apple Inc. poolt 2018. aastal välja töötatud RAW-videovorming.
⁴ Kui ostsite kaamera Z 6 elementaarse filmimiskomplekti osana ja sel puudub eelinstallitud RAW-vormingus videoväljundi tugi, siis paigaldatakse see lähimas Nikoni teeninduskeskuses tasuta. Esitada tuleb ostu tõendav dokument.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *