Nikon ütleb, et nõudmine nende pöörase 58mm f/0.95 objektiivi järele on nii suur, et nad ei suuda sellega sammu pidada.

Nikoni tulevane halo objektiiv NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct on klientide seas nii uskumatult populaarne, et Jaapani tootja on hädas nõudluse rahuldamisega veel enne, kui objektiiv on riiulitele jõudnud.

Nikon Japan tegi avalduse, milles teatas, et on otsustanud ettetellimise ajutiselt peatada, kuna nõudlus „ületas ootusi“ ja et „toote tarnimiseks kulub märkimisväärselt palju aega“.

Tootja edastas oma vabandused ja teatas, et püüab järele jõuda ning jätkab ettetellimuste vastuvõtmist lähitulevikus.

Arvestades klaasi kogust ja tehnilist täpsust, mida on vaja nii kalli objektiivi valmistamiseks, mis on teiste toodetega võrreldes ilmselt veel väga väike kogus, ei läheks tootja võimsuse ületamiseks kuigi palju vaja. Üllatav on aga see, et selline nišš ja nii kallis toode osutub sedavõrd populaarseks veel enne, kui on turule jõudnud. Seejuures on täiesti võimalik, et Nikon kavatses teha kolm objektiivi, kui ootamatult tuli sisse neli tellimust, lüües tootmisgraafiku täiesti segamini.

Küünikud võivad arvata, et see teadaanne on reklaamitrikk, mille eesmärk on suurendada seda objektiivi ümbritsevat meediakära ja et ettevõttel on mall vabandamiseks, et tema tooted on lihtsalt liiga populaarsed.

Praeguse seisuga saate seda objektiivi ette tellida vaid 8999 euro eest FOTOakadeemiast, kuid pidage meeles, et selle kättesaamine võib võtta eeldatust veidi kauem aega. Kui see teid häirib, siis arvestage, et võite praegu säästa 100 eurot objektiivilt NIKKOR Z 50mm f/1.8, mis ilmselt ei paku päris sama head uduse tausta (bokeh) efekti, kuid vaatamata sellele, et on 16 korda odavam, annab teile autofookuse. Tulemus!

Jätke meile allolevates kommentaarides teade, kumba teie eelistate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *