Nikon Z 6 – Kas hübriidkaamerate kuningas on saabunud

Nikon Z6 on praegu peeglita kaameratest üks kuumimaid ning seda on lihtne mõista, miks. Selle tehniline kirjeldus on vaieldamatult ahvatlev, pakkudes täiskaadriga CMOS-andurit, 4K-video skaleerimist 6K-pildistamisel, tagades tõelise 4K-pildi, 10-bitise 4:2:2 väljundi N-logiga välistele salvestajatele ja kompaktse vormi teguri.

 

Nikon Z6 on seetõttu paljude videotootjate ja vlogijate eelistuste tipus. Z6 on endiselt valdavalt fotokaamera, kuigi tal on rohkem eeliseid video alal kui tema hinnalt kallimal seeriakaaslasel Z7-l. Z6-l on madalam pikslite arv 24,5MP-s kui Z7-l, kuid suuremad fotopunktid, mis muudavad selle tundlikumaks. 6K-pildi skaleerimine sobib ka videolõikude jaoks, kui võrrelda Z7 joonte vahelejätmisega (Z6 teeb kahtlemata anduri kahekordse eraldusvõime tõttu suurema skaleeringu palju protsessorintensiivsemaks).

Kuigi Z6-l on hulgaliselt funktsioone, mis muudavad pildistamise kasutajale meeldivaks, jääb minu loo fookus väga suurel määral video vaatenurgale. Eriti meeldiv on kombinatsioon välise salvestajaga, antud juhul räägin Atomos Ninja V-st.

Aparaadi kvaliteet, juhtimine ja ergonoomika

Z6 korpus on kompaktne ja üsna tugev. See on valmistatud magneesiumsulamist koos strateegiliselt paigutatud kummist/plastist tekstuuriga käepidemega. See on väga funktsionaalse välimusega seade. Kerel on väiksem sügavus kui samaväärsel DSLR-l peegelfunktsiooni puudumise ja madala ääriku tagakauguse tõttu.

Kaamera vasakul küljel on sisend-/väljundpesad, sealhulgas 3,5 mm kõrvaklappide pesa ja mikrofon, USB-C, Mini HDMI väljund ja kaugjuhtimispistik.

Seadme ülaosas on pildistamisrežiimi valikuketas, välgupesa, sisse-/väljalülitus, katiku vabastus eraldi videosalvestusnupuga, särikompensatsioon, ISO-valiku nupp ja seadistusketas (lisaketas ulatub väljapoole käepidet). Lisaks sellele on ka väga kena ja selgelt loetav LCD-ekraan, mis näitab aku taset ja kaameraseadeid.

Sellele tuleb kindlasti tähelepanu juhtida, sest on üsna palju peeglita kaameraid, millel sellist ekraani ei ole. Isiklikult pean seda väga oluliseks, eriti fotode tegemisel, et näha kiirelt, millised on minu katiku seaded, ISO jne, selle asemel, et tugineda tagaküljel olevale palju lihtsamale loetavale LCD-monitorile. Nii et see on minu silmis suur plusspunkt Z6 kasuks.

Kaamera paremal küljel on XQD-kaardi pesa. Tavaliselt sooviksin, et oleks kaks pesa, võib-olla üks SD-kaardi ja teine lisaks XQD jaoks. See vaatenurk tuleb mängu siis, kui teil on vaja kiiresti lisamaterjali salvestada, ei ole XQD-kaarte lihtne leida ja need on suhteliselt kallid.

Kui Nikon laseb käiku eelseisva püsivarauuenduse, mis annab ka ProRes-ile RAW-väljundi, aktsepteerib kaamera ka uut CFexpressi kaarti, millega ühendatakse XQD- ja CFast-tehnoloogia. See muudab seadme äärmiselt kiireks, kuid maksab palju.

Need on professionaalses stiilis salvestamisvõimalused ja Z6 on kaamera, mis on üldjuhul suunatud tarbijaturu kõrgemale tasemele, seega tuleb salvestuskulu arvesse võtta, eriti videote salvestamisel. Sellised kaardid on kõnealuste ülesannete puhul kiiruses väga järjekindlad – 12 fps ütleb selliseid ülesandeid sooritades üles, millega Z6 saab hakkama isegi puhkerežiimis.

Z6 tagaosas on menüü- ja ülevaatejuhid ning lüliti, mis liigub fotode ja filmirežiimide vahel. Suur LCD-ekraan võtab enda alla suurema osa seadmest. See on kallutatav, kuid puudub horisontaalne hing. See võimaldab seda suure nurga all salvestamiseks 45 kraadi langetada ja madala nurga all salvestamiseks 90 kraadi tõsta.

 

 

 

Horisontaalse klapi puudumine mõjutab üldjuhul ainult blogijatest selfitegijaid. See ei ole probleem, kui kaamera on ühendatud välise salvestajaga/monitoriga, mida ma väga soovitan.

Samuti on seadmel olemas okulaari pildinäidik. Loomulikult on see peeglita kaamera puhul elektrooniline ekraan. OLED – tegemata mingit allahindlust – 3,69M punktiresolutsiooni, 100% katvuse ja 0,8x suurendusega, tehes vähemalt paberil väga kõrge eraldusvõimega ja tõhusa pildinäidiku.

Lõpuks tuleb märkida, et nende jaoks, kes kasutavad seda peamiselt fotode jaoks, on Z6 koos sobivate objektiividega täiesti ilmastikukindel. See on selle kaamera kasutaja jaoks, kes leiab end üsna sageli vihmasajus jõelt, üsna hea omadus!

Fotode esialgne kasutamine

Z6 käivitub õnneks kiirelt, peaaegu silmapilkselt, ning on kohe valmis pildistama. Kaamera juhtseadmed on üsna lihtsad ja intuitiivsed. Enamikku olulistest seadetest on kerge käsitseda.

Üks detail neile, kes vajavad Z6 kasutamist välguga: maksimaalne sünkroniseerimiskiirus on väga auväärne 1/200. See ei ole ei kiireim kiirus ega ka aeglaseim, kuid sellest piisab, et kaamera sobituks heade asjaoludega. Ehkki väga kiireks toiminguks, kus on vajalik välgu süttimine, võib tekkida vajadus kiirema sünkroniseerimiskiirusega kaamera järele.

Aku kestab piisavalt kaua. Olen näinud, et Z6 kohta on antud hinnang 330 pilti ühe laadimisega, kuid ma võtaksin seda näitajat umbusuga. Ma tegin ühel katsel umbes 220 pilti, kasutades ulatuslikult Burst-režiimi, ja akut oli järel umbes 3/4 selle võimsusest.

Kaamera sobitub hästi kätte. Kena, sügav käepide teeb selle kindlalt hoidmise väga lihtsaks. Okulaari pildiotsija on suurepärane. See on elav, terav ja kõrge kaadrisagedusega. Kaamera kiiretel ülesvõtetel ja ekraanil liikumisel on väike viivitus, kuid üldiselt ei tohiks see olla suur probleem, kuna see on tõesti väga väike. Mõnda aega kasutades unustasin, et kasutasin elektroonilist ekraani tavalise optilise asemel, millega on tegemist DSLRi puhul. Kahtlemata 100% kaadri katvus viimase ees suur eelis.

Menüüsüsteem

Enamikel juhtudel ei pea te loodetavasti fotode jaoks palju menüüsid kasutama (videotega on see teistmoodi). Kõige olulisemaid seadeid saab kasutada otsejuhtidelt, mis võimaldavad teil valida pildiprofiile, resolutsioone jne.

Menüüsüsteem on selge, kui seda on vaja kasutada. Erandiks on see, kui teil on vaja juurde pääseda spetsiifilisematele seadetele, mida peate tegema Ninja V salvestajast väljumisel. Mõned neist on maetud üsna sügavale menüüstruktuuri. Arvestades, et Z6 kasutatakse selliste salvestajatega tõenäoliselt laialdaselt, on mul Nikonile üks soovitus luua otsene N-log, et seadistada õiged seaded ühe korraga ette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *