TUTVUSTAME NIKONI UUSI COOLPIXI SUUME, MIS ARMASTAVAD AVASTAMIST

Amsterdam, Holland, 17. jaanuar 2019: Nikon tutvustab kahte uut COOLPIXi supersuumi, millel on hulgaliselt võimsaid funktsioone ja NIKKORi optika, et saaksite teha imelisi pilte. Olgu tegemist kaugvaadete või linnatänavatega, need kerged ja hõlpsalt kasutatavad kompaktkaamerad teevad teravaid pilte lainurgast supertelefotoni, isegi väheses valguses.

COOLPIX A1000 kaameral on 35-kordne optiline suum, uus sisseehitatud elektrooniline pildiotsija ja RAW-piltide salvestamine. Kaamera on suurepärane reisikaaslane, võimaldades hõlpsalt liikuda atmosfäärilisest lainurgast detailsete supertelefoto kaadrite juurde. See jäädvustab 4K videot ja sisaldab kallutatavat puutetundlikku ekraani, mis võimaldab hõlpsalt huvitavate nurkade alt fotosid teha. Noor Youtube sisulooja, kui plaanid seda kaamerat osta videoblogi pidamiseks, siis tasub tähelepanu pöörata järgmistele punktidele:
a. puudub mikrofoni sisend,
b. puudub pesa mikrofoni kinnitamiseks,
c.  olles ekraani alla pööranud jääb see statiivikinnitusele ette ning seega statiiviga ei ole see kaamera sellisel kujul kasutatav,
d. 24mm nurk jääb natukene liiga kitsaks vloggimisel,
Seega liigitame selle kaamera siiski rohkem reisikaamerate hulka. Ligikaudne hind 429 Eur. Lähimad konkurendid uuele COOLPIX A1000 kaamerale on 30x suumiga Panasonic Lumix TZ91 (329 Eur) ja 28x suumiga Sony Cyber-shot DSC-HX99 (449 Eur).

COOLPIX B600 sildkaamera sisaldab 60-kordset optilist suumi, suurt ekraani ja tugevat käepidet. Olgu tegemist pere jalutuskäiguga pargis või puhkusega linnas, see kaamera on täiuslik universaalne kaaslane. See jäädvustab stereoheliga Full-HD videot. Kaamerasiseste loovrežiimide abil on võimalik fotosid või videoid hõlpsalt kunstipärasemaks muuta. Ligikaudne hind 349 Eur.

Nikon Europe’i tootejuht Ines Bernardes kommenteerib: „Mõlemad kaamerad pakuvad fantastilisi võimalusi kasutajaile, kes soovivad oma loomingulist poolt uurida. Suumi ulatus lainurgast kuni supertelefotoni annab kasutajatele vabaduse pildistada peaaegu kõike. Nikoni 16 MP tagantvalgustusega CMOS-andur ja stabiliseerimine aitavad ka väheses valguses suurepäraseid tulemusi saada. Samuti hõlbustab SnapBridge teil oma parimaid pilte jagada või nutiseadet kaugjuhtimispuldina kasutada.”¹

COOLPIX A1000 põhifunktsioonid

NIKKORi 35-kordse optilise suumiga objektiiv. Fookuskaugus 24–840mm.² Funktsiooniga Dynamic Fine Zoom laiendatav kuni u 1680 mm-ni.³
4K videod. Salvestage imelist 4K/UHD 30p videomaterjali või täis-HD videot kuni 60 kaadrit sekundis.
Suur elektrooniline pildiotsija. Suure kontrastsusega 1 160 000-punktine elektrooniline pildiotsija pakub selget nähtavust.
Kallutatav puuteekraan. Ere 3-tolline 1 036 000-punktine LCD-ekraan on kallutatav peaaegu igas suunas.
Sujuv suumi juhtimine. Külgmine suumilüliti ja tagastuv suuminupp lihtsustavad suumi kiiret ja sujuvat reguleerimist.
RAW-failide tugi. Kasutajad saavad oma lemmikpildiöötlusprogrammide jaoks tihendamata pildifaile salvestada ja eksportida.

Nikon COOLPIX A1000 kaitsmiseks ja mugavamaks kaasaskandmiseks on saadaval spetsiaalne fotokott, hinnaga 30 Eur.

COOLPIX B600 põhifunktsioonid

NIKKORi 60-kordse optilise suumiga objektiiv. Fookuskaugus 24–1440mm.² Funktsiooniga Dynamic Fine Zoom laiendatav kuni u 2880 mm-ni.³
Full-HD-videod. Vajutage stereoheliga Full-HD (1080p/30p) video jäädvustamiseks lihtsalt spetsiaalset video nuppu.
Suur ekraan. Reguleeritava eredusega 3-tolline, 921 000-punktine LCD-ekraan. Peegeldusvastase kattekihiga.
Kiire automaatne teravustamine. Sihtmärgi leidmise automaatne teravustamine tagab objektide kiire fookusesse püüdmise, isegi väheses valguses.
Lihtne kunsti loomine. Loovrežiimid fotode ja videote jaoks. Lähivõtterežiim Macro Mode suurepäraste piltide tegemiseks pisikestest imedest.

Märkus
¹ Nikoni rakendus SnapBridge peab enne kaameraga kasutamist olema installitud ühilduvasse nutiseadmesse.
² 35 mm ekvivalent.
³ Dynamic Fine Zoomi suurendus arvutatakse optilise suumi suurimast lainurkasendist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *