Insta360 muutis Nerfi raketi VR-kaamera hoidjaks

Uut Insta360 One X kaamerat saab lennutada kui noolemängu noolt. See aga avab täiesti uued vaatenurgad, mille kaudu lugu jutustada. Seda tuleb ise järgi proovida.

Insta360 tegi päris muljetavaldavat tööd oma kantava 4K VR-kaameraga One; sellel oli hulk ainulaadseid trikke, millega mõni konkurent vaevalt et hakkama sai, eriti mis puudutas stabiliseerimist. Ning nüüd, üle aasta hiljem on Hiina idufirma tagasi mudeliga One X, ja see on meid õrritanud viimase kahe nädala jooksul.

Galerii: Insta360 One X

Juuresolev galerii annab väga hea ülevaate, miks me vajame oma ellu 360 kaamerat. Me tahame jäädvustada tegevusi, mida meile oma elu jooksul meeldib.

Vaatamata sarnasele nimele on see seade tegelikult täiesti erinev loom: selle kuju on teistsugune (rohkem nagu Ricoh Theta kui tohutu tablett), sellel on ekraan režiimi lihtsamaks valimiseks, see kasutab eemaldatavat akut ja sel on kiire 5,8 GHz 802.11ac WiFi kohe vaatamiseks ja kiireks failiedastuseks (kuigi saate kasutada ka ühte komplektis olevatest kaablitest).

Kõige tähtsam on see, et One X-il on 360 ​​videokujutiste jaoks suurem 5,7K lahutusvõime, samal ajal kui selle režiimi Bullet Time, mis saavutatakse kaamera aeglase kallutamisega üle pea kas paela või pulgaga, on parendatud ka laiema vaateväljaga 3K-ni, kuid mõnevõrra vähendatud kiirusega, 100 kaadrit sekundis. Mõistetavalt on teil seda tüüpi videote jäädvustamiseks vaja oma microSD-kaardile vähemalt spetsifikatsiooni UHS-I V30. Võite nagu varemgi teha ka LOG-video, et kaamerast võimalikult palju välja võtta.

Teiselt poolt on resolutsiooni vähendatud 24 megapikslilt 18 megapikslini, kuid seda on tehtud anduri suuremate alapikslite nimel, et saavutada paremat pildikvaliteeti. Boonusena on nüüd ka HDR-tugi koos RAW-režiimiga, nagu varemgi.

Video laadimine

Nii nagu Bullet Time‘i trikk kuulub One’ile, otsustas Insta360 lisada ka One X-ile veidra triki: saate seda visata umbes 30-dollarilises Drifter-raamis mõne õhus aegluubis võetud video jaoks (Drift Shots) (samuti 3K, 100 kaadrit sekundis). Darti-sarnane kinnitus on kujundatud nii, et see kaitseb läätsi kõvade põrandate eest, mis tähendab, et saate seda muretult visata – seni, kuni see langeb tasasele pinnale.

One X-i rakendus jätkab FreeCapture’i tööriistade kasutamist, nagu on näiteks Pivot Points (mis võimaldab teil määrata panoraami teekonna ajaskaala teatud osade kestel) ja SmartTrack (kaamera keskme fikseerimine videoobjektile) mõnele lahedale fikseeritud raamiga videole. Uus on režiim TimeShift, mis kasutab muljetavaldava stabiliseerimise eeliseid, et luua pikas 360 võttes osalist ajavahemikku või aegluubis võtet – mõelge kinematograafilistele võtetele.

Mis puutub hinnakujundusse ja kättesaadavusse, siis algab Insta360 One X hind 450 eurost ja see on juba saadaval. Neile, kes on seikluslikumad, pakub Insta360 kahte karmimat One X-i varianti: Dive Case võimaldab teil võtta One X kaasa 30 meetri sügavusele (kuigi võib-olla peate sellel sügavusel lisama valgust) ja Venture Case on rohkem seadme kaitsja pritsmete eest, kuigi see on ka hea kuni viie meetri sügavusel. Loomulikult saate osta lisaakusid, et saada juurde veel üks tund; ja varsti tuleb ka kaamera kaksiklaadija tõsiste kasutajate jaoks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *