Nikon tutvustab uut Z-kinnituse süsteemi ja toob turule kaks täiskaadriga peeglita kaamerat – Z 7 ja Z 6

Nikon esitles 23. augustil kahte Nikoni FX-formaadis täiskaadriga peeglita kaamerat Z 7 ja Z 6, mis töötavad kokku samal ajal esitletud NIKKORI Z-süsteemi objektiividega. 

Uus peeglita Nikoni Z-kinnitusega süsteem

Z-kinnituse süsteem koosneb peeglita kaameratest, millel on uus suurema läbimõõduga kinnitus, ja ühilduvatest NIKKORi objektiividest ja lisatarvikutest. Süsteem töötati välja, püüeldes optilise suutlikkuse uue taseme suunas. Sellel on Nikonile omane kvaliteet, suurepärane pilditehnoloogia, kasutatavus ja usaldusäärsus – kõik digitaalsetelt peegelkaameratelt üle võetud uuendused.

 

Uue Z-kinnituse süsteemi keskmeks on uus suurema läbimõõduga kinnitus, mis avab uusi võimalusi objektiivide konstruktsioonis ja loomingulisuses. Z-kinnituse süsteem pakub erinevaid tipptasemel objektiive, *sealhulgas Nikoni ajaloo kõige valgusjõulisemat objektiivi avaga f/0,95. Lisaks võimaldab uus kinnitusadapter ühilduvust NIKKORI F-kinnitusega objektiividega, pakkudes fotograafidele suuremat valikut.

„Z” sümboliseerib silda uude peatükki. Nikon Z esindab Nikoni püüdlust parima suutlikkuse poole. See esindab võimaluste ümber mõtestamist ja fotograafidele vahendite pakkumist, et püüelda suurema loovuse suunas.

Nikon suurendab peeglita kaamerate väärtust, hoides oma traditsioonilist kvaliteeti, reageerides sama ajal pildindustehnoloogia arengule. Nikon hoiab oma liidripositsiooni fotograafias, pakkudes fotograafidele põnevaid uusi tooteid.

* Vahetatavate objektiividega Nikoni peegelkaamerate ja täiustatud kaamerate seas

Z 7 ja Z 6 toodete ülevaade

Z 7 ja Z 6 on varustatud uue tagantvalgustatud täiskaadrilise Nikoni FX-formaadis CMOS-pildianduriga, koos sisseehitatud fookustasandi faasi tabamise automaatse teravustamisega ja uusima pilditöötlusprotsessoriga EXPEED 6.

Z 7-l on 45,7 efektiivset megapikslit ja toetab standardtundlikkuse vahemikku ISO 64–25 600. Kombineerituna NIKKORI Z-süsteemi objektiividega saavutab kaamera muljetavaldava teravuse ja detailsuse taseme kuni pildi servadeni välja.

Z 6 on universaalne FX-formaadi kaamera efektiivsete pikslite arvuga 24,5 megapikslit ja toetab laia standardtundlikkuse vahemikku ISO 100–51 200. Hea suutlikkusega suure tundlikkuse juures ja täiskaadrilise 4K UHD-video salvestamisel täispikslilise andmete väljalugemisega vastab Z 6 erinevatele vajadustele, nagu hämaras valguses pildistamine ja videosalvestus.

 

Z 7 ja Z 6 põhifunktsioonid

  1. Varustatud uue tagantvalgustatud Nikoni FX-formaadis CMOS-pildianduriga, koos fookustasandi faasi tabamise automaatse teravustamisega

Fookustasandi faasi tabamise automaatse teravustamisega punktidega tagantvalgustatud CMOS-pildiandurit kasutatakse nii Z 7-l kui ka Z 6-l. Z 7-l on efektiivne pikslite arv 45,7 megapikslit ja toetab standardtundlikkuste vahemikku ISO 64–25600 (samuti on võimalik vähendamine ISO 32 ekvivalendini ja suurendamine ISO 102 400 ekvivalendini). Z 6-l on efektiivne pikslite arv 24,5 megapikslit ja toetab laia standardtundlikkuse vahemikku ISO 100–51 200 (samuti on võimalik vähendamine ISO 50 ekvivalendini ja suurendamine ISO 204 800 ekvivalendini).

  1. Hübriidne automaatse teravustamise süsteem pildialast ligikaudu 90% katvate fookuspunktidega

Z 7-l on 493 ja Z 6-l 273 fookuspunkti*, võimaldades katta umbes 90% pildialast nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. See hübriidse automaatse teravustamise süsteem kasutab FX-formaadi pildiandurile optimeeritud algoritmi, et teravustamisel automaatselt vahetada fookustasandi faasi tabamise automaatse teravustamise ja kontrastitajuga automaatse teravustamise vahel. NIKKORI Z-seeria objektiivide kasutamine suurendab automatse teravustamise täpsust veelgi nii fotode kui videote joaks.

* FX (36 × 24) pildialaga ja ühe punkti automaatse teravustamisega.

  1. Uus pilditöötlusprotsessor EXPEED 6 teravate ja selgete piltide tegemiseks ning uuteks funktsioonideks, mis toetavad loomingulist eneseväljendust

Z 7 ja Z 6 on varustatud uue pilditöötlusprotsessoriga EXPEED 6. NIKKORI Z-seeria ja NIKKORI F-kinnituse objektiivide suurepärase lahutusvõime tulemuseks on enneolematult teravad objektid. Samuti on müra efektiivselt vähendatud.

Peale selle on Picture Controli teravuse parameetritele lisatud keskmise kauguse teravdamise valik. Olemasolevate teravduse ja selguse parameetrite kõrval võimaldab see valik kasutajatel muuta erinevaid tekstuure ekraanil teravamaks või pehmemaks nii fotodel kui videotel*. Kaamerad pakuvad loova Picture Controli jaoks lisaks 20 valikut, toetades loomingulist eneseväljendust. Efekti tase on reguleeritav nullist sajani.

* Keskmise taseme teravduse reguleerimine on võimalik ainult „kõrge kvaliteediga” video sättel.

  1. Elektrooniline pildiotsija, mis kasutab Nikoni suurepärast optilist ja pilditöötlustehnoloogiat, et pakkuda selget ja loomulikku vaadet

Z 7 ja Z 6 kaamerates kasutusel olevat elektroonilist pildiotsijat on optiliste pildiotsijatega võrreldavalt mugav ja lihtne kasutada. Mõlemad kaamerad on varustatud elektroonilise pildiotsijaga, millel kasutatakse ligikaudu 3 690 000 punktiga OLED-paneeli. Elektrooniline pildiotsija omab kaadri katvust ja suurendust, mis on vastavalt 100% ja 0,8-kordne, ning ligikaudu 37,0° diagonaalset vaatenurka. See põhineb Nikoni suurepärasel optilisel ja pilditöötlustehnoloogial, võimaldades selget ja mugavat optiliste pildiotsijatega võrreldavat vaadet vähenenud moonutuse ja minimaalse silmade väsimisega isegi pikkadel võtetel. Pealegi on okulaari kaitse ava kaetud fluorkattega, mis tõrjub efektiivselt mustust. Peale selle on elektroonilises pildiotsijas võimalik kuvada menüü <i>, võimaldades kasutajatel kiiresti vaadata ja muuta erinevaid pildistamissätteid, sealhulgas ISO-tundlikkust, automaatse teravustamise ala režiimi ja Picture Controli, kõike seda läbi pildiotsija vaatamise ajal.

  1. Nikoni ainulaadne ergonoomiline disain, mis võimaldab intuitiivset kasutamist

Z 7 ja Z 6 on pärinud suurepärase kasutatavuse, mille Nikon on välja töötanud aastatepikkuse kaamerate arendamise käigus. Korpused on kompaktsed, kuid sisaldavad kindlat ja kergesti hoitavat pidet, ning nuppe, nagu näiteks alamvalija, automaatse teravustamise sisselülitamisnupp ja särikompensatsiooni nupp, mis on kõik kiiret ja lihtsat kasutamist silmas pidades paigutatud. Lisaks sellele on kaamera peale paigutatud näidik, kus saab kuvada teavet sätete kohta, sarnaselt digitaalsete peegelkaamerate tippmudelitele.

  1. Videofunktsioonid, nagu 10-bitine N-Log, mis võimaldab laia dünaamilist ulatust, ja ajakoodimine, mis vastavad professionaalide vajadustele.

Z 7 ja Z 6 toetavad mitte ainult täiskaadrilist 4K UHD (3840 × 2160)/30p videosalvestust FX-põhise videovorminguga, vaid ka täis-HD/120p videosalvestust. Täispikslilist andmete väljalugemist kasutades on võimalikud teravamad 4K UHD-videod.*Peale selle on 4K UHD ja täis-HD-videote salvestamisel võimalik kasutada ka funktsiooni Active D-Lighting, elektroonilist stabiliseerimist ja fookuse esiletõstmist. Nikoni originaalset N-Logi on võimalik kasutada ka 10-bitise*HDMI-väljundiga. Kaamerad kasutavad ulatuslikku värvisügavust ja 12-sammulist, 1300% dünaamilist ulatust, et salvestada*helendites ja varjudes suurt hulka tooniteavet veelgi tõhusamaks värvikorrektuuriks. Ajakoodi tugi muudab mitme seadmega filmitud materjali video ja heli sünkroonimise lihtsamaks. Peale selle saab kasutada NIKKORI Z-seeria objektiivide sisseehitatud funktsioonide reguleerimisrõngast, et reguleerida vaikselt ja sujuvalt sätteid, nagu ava ja särikompensatsioon.

*1V.a Z 7 FX-põhine videoformaat
*24K UHD-videosalvestus koos 10-bitise väljundiga kaamera mälukaardile ei ole võimalik.
*3Pole saadaval aegluubis filmimisel.
  1. Nikoni esimene*kaamerasisene stabiliseerimine ligikaudu 5.0-sammulise*tõhususega

Z 7 ja Z 6 on varustatud kaamerasisese stabiliseerimisega. Stabiliseerimine tagab liikumise kompenseerimise viiel teljel. Stabiliseerimise toime on samaväärne säriaja lühenemisega ligikaudu 5,0 sammu võrra*1. Koos kinnitusadapteriga FTZ (müüakse eraldi)* on seda funktsiooni võimalik efektiivselt kasutada NIKKORi F-seeria objektiividega, sealhulgas nendega, millel ei ole stabiliseerimise funktsiooni.3.

*1Vahetatavate objektiividega kaamerate seas
*2Mõõdetud CIPA-standardite kohaselt (kasutades objektiivi NIKKOR Z 24-70mm f/4 S telefoto suumiasendis).
*3NIKKORi F-kinnitusega objektiivide kasutamisel saavutatud kompensatsiooni tase ei ole sama kõrge kui NIKKORi Z-seeria objektiive kasutades.
  1. Muud omadused
  • Nikoni digitaalsetelt üheobjektiivilistelt peegelkaameratelt päritud operatsioonisüsteem võimaldab nuppude ja lülitite intuitiivset kasutamist
  • Nikon D850-le sarnane tugevuse ja kestvuse tase koos tolmu- ja pritsmekindlusega, mida pakutakse kompaktses korpuses.
  • 8,0-sentimeetrine, 3,2-tolline, ligikaudu 2 100 000-punktine puutetundlik kallutusmehhanismiga LCD-ekraan
  • Hääletu pildistamine kõrvaldab katiku vabastamisest põhjustatud värina ja müra. Uus esiletõstmisega piltide virnastamise funktsioon*1võimaldab kasutajal pärast fookuse nihutamisega pildistamist kinnitada õiged sätted. Fookuse esiletõstu tehnoloogiat kasutades simuleeritud ühevärviline pilt teeb järele seda, kuidas teravussügavus näeb välja pärast seda, kui kõik pildid on redigeerimistarkvaras mitmikfotoks kombineeritud.*2
  • Suurel kiirusel pidev pildistamine (pikaajaline)*3ligikaudu 9 kaadrit sekundis (Z 7) ja 12 kaadrit sekundis (Z 6) jäädvustab kiire liikumise
  • Intervalltaimeriga pildistamine, mis võimaldab 8K (Z 7) intervallvideo loomist*2
  • Laiendatud väheses valguses mõõtmisulatus*4võimaldab kasutajatel automaatset säritust kasutades tabada lihtsalt stseene, nagu üleminekut päikeseloojangust tähistaevale
  • Sisseehitatud Wi-Fi® otseühenduseks nutiseadmega, kasutades rakendust SnapBridge
  • Sisseehitatud Wi-Fi® võimaldab pilte ja videoid arvutisse edastada
  • Olemasolevate digitaalse üheobjektiivilise peegelkaamera lisaseadmete tugi, nagu WT-7 juhtmevaba saatja (saadaval eraldi), et edastada pilte ja videoid suurel kiirusel üle juhtmega või juhtmevaba LAN-i, ja raadio teel juhitav täiustatud juhtmevaba valgustus, mis muudab võimalikuks paindliku mitme välklambiga pildistamise
*1Saab kinnitada ainult selle kaameraga, millega tehti fookuse nihutamine.
*2Vajalik on kolmanda osapoole tarkvara.
*3Pidev H (pikaajaline) 12-bitises RAW-, JPEG- või TIFF-vormingus
*4Intervalltaimeriga pildistamine või intervallvideo salvestamine koos sisselülitatud hääletu pildistamise ja särituse silumisega.

Akukomplekti MB-N10 arendamine

Akukomplekt MB-N10, mida praegu arendatakse hoidmaks kahte EN-EL15b liitium-ioonakut tõstab efektiivselt tehtavate kaadrite arvu ja/või pikendab videosalvestusaega ligikaudu 1,8 korda. See võimaldab samal tasemel tolmu- ja pritsmekindlust kui Z 7 ja Z 6 ning toetab USB laadimist, kasutades vahelduvvooluvõrgust laadimise adapterit EH-7P.

Teave selle toote müüki tuleku kohta avalikustatakse hiljem.

Kaubamärgid (ettevõtted, tooted, teenused, jms) on vastavate omanike kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *