Baleriiniks ei sünnita, vaid kasvatakse. Fotograafiks samamoodi

Jah, Sul on õigus, peab olema sünnipäraseid eelduseid. See on ka põhjus, miks minust sai fotograaf, mitte baleriin. Kuid kõik need eeldused, mille oleme kaasa saanud oma vanematelt ja looduselt nendega tuleb edasi töötada. Viimistleda viimne kui detail, olla saavutatuga rahul vaid selleks, et jätkuks tahtejõudu edasi liikuda ja anda taas mingi ruum rahulolematusele. Vaevalt see teadmine kõiki õnnelikuks teeb, mõne ehk hirmutab ära teadmine, et loominguga – olgu see siis tants või fotograafia, on juba nii, et see pole maja mis ühel hetkel on valmis. Loominguline areng võiks kesta kogu elu ja mind see ei hirmuta vaid pigem inspireerib. Oma aastatetaguseid pilte vaadates näen vigu, vahel on isegi hullult piinlik. Samas on hea teada, et minuga pole veel kõik, ma olen ikka veel arenemisvõimeline. Ma liigun edasi kas või väikeste sammude haaval, kuid mulle pakub naudingut õppida harjutada ning teha midagi paremini kui eile. Seda tunnet tahan jagada oma koolitustel Sinulegi.

Portreede pildistamisel tuleb keskenduda paljudele asjadele – valgus, poos, emotsioon, taust. Nii tehnilisi kui sisulisi nüansse on veelgi. Neid kõike soovin ma Sulle tutvustada või meelde tuletada praktilisel kursusel „Suvine praktiline portreekursus välitingimustes“, mis toimub Viimsis 11. juulil 2018. Meiega on koos modell ja juhendaja, kes jõuab juhendada igat fotograafi, kuna töötame koos väikese grupina. Meie eesmärgiks on teha Sinuga koos hea portree, kusjuures me oleme kõikidele olulistele üksikasjadele eelnevalt tähelepanu pööranud: katsetame erinevaid abiseadmeid valguse kujundamisel. Veendume, et objektiivil on kvaliteetse portree saamisel oluline roll. Kuidas juhendada modelli sobiva poosi ja meeleolu pildile saamiseks. Kõik osalejad lähevad koju hulga piltide, millest hiljem valite välja parima, mida teistelegi näidata. Minge kiiresti registreeruma, sest grupi suurus on vaid 15 inimest.

Praegu on meie mitmetel toodetel suvekampaania hinnad. Soovitan Sul vaadata ka Nikkor 85mm f/1.8objektiivi. See on fookuskauguselt klassikaline portreeobjektiiv. Kui kellelgi on tõsisem huvi antud objektiivi suhtes, siis selle hinnaks on hetkel vaid 539 Eur.

Tekst ja fotod: Aivar Pihelgas

Baleriin: Anne-Maria Veski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *