70-200mm f2.8 on paljude lemmikobjeketiiv ja seda põhjusega.

Fookuskaugus 70-200mm on sageli objektiiv, mida fotograafid kasutavad meelsasti erinevates pildistamisolukordades. Seda vahemikku on võimalik edukalt kasutada nii loodus-, portree-, reisi- kui spordifotograafia žanris.

Millest tuleneb selle obejektiivi nii laialt kasutatav funktsionaalsus? Toome mõned näited.

NIKKOR AF-S 70-200mm f/2,8E FL ED VR

Loodusfotos  on hea kasutada just suurema valgusjõuga objektiivi, sest valgusolukord muutub pidevalt. 200mm fookuskaugus on juba piisav, et pildistada metsloomi, kas varjest või metsas jalutades neid juhuslikult kohates. Ka lähipildistamise olukordades on sellest objektiivist oluliselt abi, sest tema lähim fokusseerimiskaugus on 1.1 meetrit. Lindude jaoks on reeglina sobiv objektiiv pigem alates 300mm, kuid ka sellest saab üle kui kasutada konverterit  TC-17, mis suurendab fookuskaugust 1,7 korda, ning Sinu objektiiv muutub 340mm objektiiviks valgusjõuga F/5.6.

Portree- ja pulma fotograafid kasutavad sageli seda objektiivi kuna suumimisvõimalus annab fotograafile kiire reageerimise muutuvas situatsioonis. Kuna objektiiv annab lahtise avaga väga ilusa pehme tausta, siis  seda objektiivi on hea kasutada ka looduses või reisil portreteerimiseks. Fookuskaugus 200mm on piisavalt pika võttekaugusega, seega saab eemalt pildistada äratamata liigset tähelepanu. Viimane on väga hea võimalus saada pildile loomulikult käituvad inimesed ning ei teki ebamugavat „fotograafikrampi“.

Spordi pildistamiseks annab objektiiv võimaluse olla piisavalt sportlasele lähedal, et tabada emotsioone, olgu selleks siis võidujoovastus või kaotusevalu. Kuna objektiivi on sisse ehitatud ka väga võimekas pildistabilisaator, on liikumise pildistamisel võimalik saada teravamaid pilte.

Paljude südameid võitnud objektiivil on siiski ka vääriline hind I AM Photographer ProShopis maksab see objektiiv 3099.- eur. Kuna tegemist pole just odava objektiiviga, siis meil on võimalus kõigile huvilistele pakkuda soodsamat alternatiivi – Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Nikon F) ja seda vaid hinnaga 1490 Eur. Kuigi Canoni 70-200 mm f/2.8 on Nikoni analoogiga võrreldes odavam (2199 Eur), on meil siiski saadaval ka Canoni omanikele Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Canon) hinnaks on samuti 1490 eur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *