Lihavõtted ehk kevadpühad

Kevadised Lihavõttepühad on ukse ees. Poed müüvad ehteid, mune ja värve, kõike seda ikka kodude kaunistamise nimel. Nüüd on hea aeg jäädvustada piltidele kaunis kevadootus.

Kõige emotsionaalsemad pildid saab ilmselt ikkagi lastest, kes mune värvivad ja koksivad. Kuid alati on võimalus, et pildistada lihavõttekaunistusi ning nende piltidega rõõmustada paljusid, näiteks sotsiaalmeedia uudistevoos.
Anname Sulle soovitused mida jälgida:

  • Ära püüa mahutada pildile kõike detaile korraga. Vaid mõnele detailile on lihtsam keskenduda.
  • Jälgi mis on pildil taustal. Mõni juhuslikult pildile jäänud objekt võib rikkuda kogu tulemuse.
  • Vali sobiv võttenurk. Ülalt alla pildistades võib pilt muutuda lamedaks. Madalat võttenurka kasutades jääb kindlasti peale rohkem tausta.
  • Kasuta sobivat avaarvu teravussügavuse reguleerimiseks. Väiksem teravussügavus aitab objekti paremini taustast välja tuua ja taust jääb meeldivalt udune.
  • Väikeste objektide pildistamiseks kasuta makroobjektiivi, näiteks NIKKOR AF-S 40mm f/2.8G DX Micro või AF-S DX Micro 85mm f/3.5G. Mõlemad objektiivid on sobivad just DX sarja peegelkaameratele. Täiskaader peegelkaamera ees on sobivateks valikuteks: NIKKOR AF-S 105mm f/2.8G MICRO IF-ED VR II ja 60mm MICRO NIKKOR 2.8G ED.
  • Kasuta pildistamisel statiivi. Just lähipildistamisel on statiivi olemasolu väga oluline, eriti siis kui Sa ei kasuta välklampi. Sobiv statiiv on näiteks: Sirui Table Tripod 3T-35R, mida saab kasutada ka laua peal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *