Nikon D5600 ja tootefoto

Nikon D5600 kaamerat on kiidetud vähese müra ja suurepärase dünaamikaga sensori eest, puutetundliku ekraani ja nutiseadmega kokku töötamise eest. Ilmselt oleks põhjuseid kiitmiseks rohkemgi, kuid mind huvitas kuidas selline kaamera toimib kui töövahend tootefotode tegemiseks.

Kaamera karbist lahti harutades hakkas silma see, et tegemist on väga kerge ja kompaktse mudeliga. Sellegipoolest istub ta kätte mugavalt ning ei ole võrreldav telefoni või nö. „seebika“ libeda ja pildistamiseks ebamugavalt pihku sobiva seadmega. Kaasas oleva universaalobjektiiviga oli võimalik pildistada kõike, alates käsitöö sussidest kuni autoni välja. Kuna ettevõte tegeleb ka ehete müügiga, siis oli päris põnev uurida kuidas toimib kaamera väikeste detailide pildistamisel.

Paraku oli üsna peagi selge, et universaalobjektiiviga pole väikeste detailide pildistamine üldse võimalik. Objektiiv lihtalt ei teravusta piisavalt lähedale. Nüüd seadsin sammud I AM Photographer esinduse poole ja sealt oldi nõus kohe nõuga aitama. Mulle pakuti Nikkor 40mm F/2.8 Dx Micro objektiivi, mis minu üllatuseks maksis alla kolmesaja euro. Samas on see objektiiv „valge“- see tähendab siis, et lahtine ava on ikka suur (f/2.8) ja seepärast pole vaja ka kaamera ISO väga üles kruttida. Objektiivi joonisega võis ka väga rahule jääda. Panin siia juurde ühe pildi elektroonika trükiplaadist, et teile tulemust tutvustada.

trükiplaat

Töö kaameraga on ka väga mugavaks tehtud, sest kui kaamera on statiivi peal, siis oleks trükiplaati ülalt alla pildistada läbi pildiotsija täiesti võimatu. Kuna ekraani saab nii kallutada kui pöörata ning selle sama ekraani pealt ka seadeid ja teravustamist seada, siis on see äraütlemata mugav!

Seda kaamerat võib tootefotode, aga muidugi pere, reiside ja lemmikloomade pildistamiseks ja filmimiseks julgelt soovitada.

Tekst ja pildid: Märt Parismaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *