D850 – palju häid sõnu, aga kuidas töötab tegelikult?

Kuulsin, et Nikon D850 tunnistati 2017 aasta parima kaamera tiitliga. Pean ütlema, et pildistan juba aastaid Nikoniga, kuid seda mudelit ei ole ma veel varem käes hoidnud. Nüüd tekkis võimalus kasutada seda kaamerat ühel pildistamisel laevas. Peab tunnistama, et pildistamistingimused olid keerukad. Kontrastne ja mitte liialt võimas valgus prožektoritest, kiired liigutused ja efektiks lavale lastud suits, kõik see muutis pildistamise suureks väljakutseks.

Esiteks tundub kaamera ka naisterahva käe jaoks piisavalt ergonoomiline. Kõik nupud asuvad loogilistes paikades. Eriti ma rõõmustan ISO nupu asupaiga üle, sest enam loogilisemat kohta ühe kaamera põhifunktsiooni jaoks ei kujuta ettegi. Kaamera viewfainder on siiani käes olnud kaameratest konkurentsitult parim. Vaade on avar ja kogu kaader jääb ka pildile, ei mingit äralõiget.

Esimesi pilte D850-ga tehes oli kõige positiivsem üllatus see, kui kiire ja täpne on ka halvas valgustuses kaamera autofookus. Tavaliselt jäid mul eelmise kaameraga nii mõnedki võtted tegemata, sest kaamera tegeles liiga pikalt teravuse leidmisega. Nüüd oli teravus leitud igas olukorras vaid hetkega.

Tantsunumberid pildistades oli vajalik ka kasutada lühemat säriaega. Selleks tõstsin ISO alguses 2500 hiljem 4000-ni ja sellegi poolest said müravabad pildid! Selle kaameraga etendusi, kontserte ja ööklubide elu pildistada on ilmselt puhas rõõm. Olen õnnelik, et sain seda kaamerat proovida. Nüüd veidi majanduslikult kosuda ja juba suveks arvan, et olen D850 üliõnnelik omanik!

Tekst ja fotod: Linda Liepiņa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *