Leica kõige kiirem 75 mm asfääriline objektiiv

Leica tooted pole kunagi olnud massidele, kuid nüüd tõstetakse eksklussiivsus uuele tasemele. Uue 75mm objektiivi hinnaga saaks teha seljakotiga matka ümber maailma. Noctilux-M 75mm f/1.25 on koletu ava ja habemenoa teravussügavusega tükk klaasi, mille hinnaklass on 13 000 dollarit ehk 11 000 Eurot. Age pakub fotograafile ka väga unikaalset fookusest väljas bokehd.

 

Leica uus portree-objektiiv kasutab üheksat elementi kuues rühmas, sealhulgas ujuvat elementi, ning suudab teravustada nii kaugelt kui 85 cm. Objektiivil on muljetavaldav võime vähese valgusega tingimustes jäädvustada ning  äärmiselt terav super õhukesel fokaaltasandil.

Leica Noctilux-M 75mm f/1.25 lens: nine elements in six groups, one floating element(Credit: Leica)

“Me suutsime eemdaldada kõik takistused, mis meil olid selle selle objektiivi arendamisel teel ees” ütles blogipostituses Leica optiliste arenduste juht Peter Karbe. “Meie peamine eesmärk objektiivide loomisel on anda fotograafidele võimalus saavutada eristuvaid kompositsioonilisi efekte madala teravussügavusega. 75mm fookuskaugus võimaldab kaader täita pildistamisel piisavalt kaugelt. Olenevalt objektist ja loomingulisest kavatsusest avaneb võimalus rõhutada pildi osalist ala teadliku teravussügavuse rakendamisega.

Ava selleks ongi – selle eesmärk ei tohiks seevastu olla säri kontrollimine. Samuti pole pildikvaliteedi suurendamise jaoks vaja ühte sammu alla minna: meie objektiivid on põhimõtteliselt kavandatud parima tulemuse saavutamiseks lahtise avaarvuga.

Leica Noctilux-M 75mm f/1.25 lens: fitted to the M10 rangefinder(Credit: Leica)

M-seeria objektiiv sobib Leica M10 kere ette, kuid see istub väga kenasti ka 7450 dollarit ehk 6300 Eurot maksva Leica SL hübriidkaamera ette, millega saab eelvaadata, kuidas super lahtise avaga tehtav pilt välja paistab. Objektiiv kaalub 1,055 g, on 91 mm pikk ja 74 mm kõige laiemas punktis.

Leica Noctilux-M 75mm f/1.25 lens: sample image(Credit: Sean Hopkins)

Täna oma kõrgele hinnale jääb see enamikele pildistajatele kättesaamatuks aga kindlasti teevad professionaalid selle objektiiviga mitmeid meeldejäävaid fotosid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *