Under: Euroopa esimene veealune restoran näeb välja nagu kivikamakas väljastpoolt, kuid seda ainult sisenemiseni.

Euroopa on koduks mitmetele arhitektuuri meistriteostele, näiteks nagu Eiffeli torn Pariisis ja Rooma Kolosseum Roomas. Kuid kas tead, mis on Euroopast puudu olnud? Veealune restoran. Nüüd aga on firma Snøhetta seda asunud muutma. Nad on välja töötanud kolmeastmelise struktuuri ligi 11 meetrit laia panoraamaknaga, mis võimaldab külastajatel kogeda vaadet Lõuna-Norra merre.

 

Esmapilgul tundub “Under” väljast vaadates justkui tegu oleks betoonist mahutiga, mis on Båly küla läheduses karile sõitnud, kuid tegelikult kiirgab tema sees elu. Restoranis on ruumi kuni 100-le külalisele ja kui kedagi söömas ei ole, siis toimib ta kui mereuuringute keskus.

Tegemist on rohkem kui akvaariumiga, ta muutub üheks tervikuks mere keskkonnaga ulatudes 5 meetrit vee alla. Restorani massiivsetest akrüülakendest avanevad vaated merepõhja, mis muutub vastavalt hooajale ja erinevatele ilmastikutingimustele.

Snøhetta loodab järgmisel aastal alustada ehitust ja eesmärgiks on avada restoran 2019. aastal.

Rohkem infot: snohetta.com | under.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *