Kaamera hooldamisest suvel

Selleks, et kaamera töötaks perfektselt, kestaks kaua ja näeks hea välja tuleb kaamerat regulaarselt hooldada. Kompaktkaamera ja mobiiltelefon on selles suhtes lihtsa reegliga. Jälgi, et kaamera korpus oleks puhas, puhasta objektiiv ja ekraan näpujälgedest ja mõistlik oleks puhastamisel kasutada alkoholi baasil niisket puhastuspaberit, mis ühtaegu ka desinfitseerib seadme välispinna. Midagi enamat nende seadmete suhtes ise ette võtta ei saagi. Kui on tolm tunginud seadmesse, tuleb teil pöörduda tehnilisse hooldusesse.

Peegelkaamera omanik võiks teada kaamera hooldusest tunduvalt enam. Suvel ja talvel on kaamera hooldus ka erinev. Suvel nimelt esineb õhus tunduvalt rohkem tolmu ( esineb nii mineraalset kui taimedelt pärinevat õietolmu). Kui vahetada kaamera ees objektiivi, tekib lihtne võimalus tolmul sattuda peeglikambrisse ja sealt edasi sensorile. Kuidas te teate kas sensor on must? Kui teie piltidel on taeva alas näha täpid, plekid ja karvakesed, siis võib kindlalt väita, et sensor on lausa räpane. Enamasti sensoril olev tolm pildil näha pole kui kasutate lahtisemat ava. Niipea kui panete ava kinni, ilmub nähtavale ka tolm. Selleks ma soovitan teil aegajalt teha testfoto. Kasutage ava f/16 või f/22 ning pildistage taevast. Nüüd ekraanil pilti suurendades on sensoril olev tolm hästi näha.

Kõige kindlam on pöörduda sensori puhastamiseks spetsialist poole. Ise võite teatmatusest kaamera lihtsalt lõhkuda.

Teadlikuma kaamera kasutajale soovitan Sensori puhastamiseks järgmist komplekti: Sensor Scope Cleaning, Safe Inspection & Cleaning for DSLRs. See on sensori puhastamiseks mõeldud komplekt mis sisaldab sensori LED valgustusega luupi, väikest elektrilist tolmuimejat ning sensori puhastuseks mõeldud spaatleid ja vedelikku. Sensori puhastamine on delikaatne ja täpsust nõudev töö. Puhastage sensorit alati tolmuvabas ruumis. Teadke, et sensori puhastamisega kaasneb alati risk ja kui tunnete end ebakindlalt siis pöörduge hooldusfirmasse. Sensori puhastamiseks peab kõigepealt laadima aku täis.

Pooltühja akuga ei luba teie kaamera kasutada funktsiooni ei võimalda.

Vajuta päästikule ja katik avaneb. Nüüd näete sensorit.

Kõigepealt võid proovida puhastada sensorit õhupumba abil. Selleks sobib ideaalselt ZEISS Lens Cleaning Kit , milles on lisaks õhupumbale veel optika puhastamiseks mõeldud pintsel ja puhastuslapid. Tihti sellest ikkagi abi ei ole. Õhupumbaga töötades lihtsalt keerutate tolmu peeglikambris ringi. Pealegi võib staatiline elekter tolmu sensorile väga tugevalt kinnitada. Siis on vaja teostada märgpuhastus. Selleks on filterpaberiga kaetud spaatlid. Viimaseid on komplektis erineva laiusega – sõltub kas puhastate täis- või poolkaadersensorit. Puhastusvedelikku kantakse väheke spaatli otsale filterpaberile ja siis tõmmatakse spaatliga üle sensori servast servani. Sensoriluubiga saate kontrollida tulemust. Vajadusel tuleb protseduuri uuesti korrata.

Hoidke ka kaamera väljastpoolt puhas. Võite kasutada õhupumpa lahtise tolmu eemaldamiseks. Suvel käed higistavad ja nõnda mustus kinnitub kaamera kerele. Korpuse puhastamiseks kasutage pehmet, veega niisutatud lappi. Kuivatage kaamera.

Praegu on pakkuda veel kaks väga soodsa hinnaga toodet, mis fotograafi kotis võiksid koha leida

Pakume tippkvaliteediga professionaalseid mälukaarte Lexsar 16 Gb (hind 16.- eur) ja 32 Gb (hind 24.- eur).

Lisaks on võimalik saada mälukaartide lugeja HAMA USB 2.0 Card Reader vaid 5.- EUR eest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *